Goražde: Na Hranjenu posađeno 1.000 sadnica bijelog bora

Goražde: Na Hranjenu posađeno 1.000 sadnica bijelog bora

Grad Goražde u saradnji sa JP ”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o. Goražde pridružio se Inicijativi za zeleniju i održivu budućnost (Go Green Initiaitive), kojom se želi ukazati na važnost očuvanja životne sredine i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili uticaji klimatskih promjena.

Ove godine je partner Gradu Goražde projekat ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi UNDP u BiH.

U sklopu ovog projekta danas je na lokaciji Hranjen izvršena sadnja 1.000 komada sadnice bijelog bora. Sadnju je zvanično započeo gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a ostatak sadnica su posadili predstavnici Gradskog vijeća Goražde, mjesnih zajednica, organizacija civilnog društva, kao i uposlenici Gradske uprave.

Previous Sablasna tišina u Brčkom: Danas dženaza i ukop tragično stradalih
Next Intelektualci pisali Blinkenu: Palmerovi stavovi neprihvatljivi

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kraljevski grad omiljena destinacija turista iz cijelog svijeta: Vodopad u Jajcu posjetilo više od 70.000 ljudi

Jajce, grad na ušću Plive i Vrbasa, jedan je od najpozitivnijih primjera kada je u pitanju razvoj turizma u BiH. Grad je poznat po svojim jezerima, vodopadu i drugim prirodnim

BAŠTINA

Nacionalni spomenici: Kuća Mare Popović u Gračanici

  Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika 2003. godine, proglasila je „Historijsku građevinu – Kuća Mare Popović u Gračanici“, nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Objekat Kuća Mare Popović nalazi se u mahali

BH RAZGLEDNICA

Bosanske gradine (VIDEO)

  Video koji prikazuje značajno historijsko naslijeđe i ljepote naše domovine. Pogledajmo tvrđave Bosne i Hercegovine u produkciji Helifilma: