Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće – Fabrika traži 100 radnika

Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće – Fabrika traži 100 radnika

Gračanička fabrika obuće Fortunatto koja radi lon poslove za autrijsku firmu Paul Green planira da udvostruči proizvodne kapacitete i zaposli još 100 radnika.
Kako su za ekapiju objasnili iz ove fabrike, austrijski kupac spreman je da smanji proizvodnju u Hrvatskoj i da je preusmjeri na Bosnu i Hercegovinu.
– Kompanija Paul Green je veoma zadovoljna našom proizvodnjom, a i uslovi koje imaju u BiH su povoljniji u odnosu na Hrvatsku. Ukoliko bismo našli dovoljan broj radnika, povećali bismo proizvodnju sa sadašnjih 1.000 pari obuće dnevno na 2.000 – potvrdili su iz fabrike Fortunatto.
Podsjećamo, Fortunatto je počeo proizvodnju u septembru 2016. u prostorijama Fortune u stečaju i zaposlio 300 radnika ove bivše fabrike obuće.
– Kada smo počeli da radimo potpisali smo ugovor sa firmom Paul Green koji sada ističe. Početkom 2018. očekuje nas sastanak sa njima i produženje ugovora za dvije godine. Kada bismo uspjeli da udvostručimo kapacitete, kupac bi bio spreman da potpišemo ugovor za narednih 10 godina – dodaju.
Iz Fortunatta nam kažu da zasada ostaju u prostorijama Fortune, te se nadaju da će u budućnosti trajno riješiti sjedište fabrike, u čemu će im pomoći i austrijski partner.
Previous Bukvarević: Podrška izgradnji spomen-obilježja Grebak
Next 'Srbija napada na energetski suverenitet Bosne i Hercegovine, za 25 godina oteli su nam 5 milijardi eura'

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda prvi put premašio milijardu maraka

  Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Analizu trgovinske razmjene poljoprivredno – prehrambenih proizvoda za period 2012.- 2017. godina u kojoj se navodi da je izvoz ovih proizvoda iz Bosne

Ekonomija/Biznis

BS Telecom Solutions – regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema

BS Telecom Solutions je osnovan 2002. godine i na tržištu je od tada prisutan kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama

MADE IN BOSNIA-387

Hercegovački vinari “trljaju ruke” nakon uspješne godine

  Iza hercegovačkih vinara je uspješna godina. Svi zadovoljno trljaju ruke, jer je prinos bio sjajan, a kvalitet grožđa na najvišem nivou. Rezultati su u nekim od vinarija najuspješniji otkad