Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće – Fabrika traži 100 radnika

Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće – Fabrika traži 100 radnika

Gračanička fabrika obuće Fortunatto koja radi lon poslove za autrijsku firmu Paul Green planira da udvostruči proizvodne kapacitete i zaposli još 100 radnika.
Kako su za ekapiju objasnili iz ove fabrike, austrijski kupac spreman je da smanji proizvodnju u Hrvatskoj i da je preusmjeri na Bosnu i Hercegovinu.
– Kompanija Paul Green je veoma zadovoljna našom proizvodnjom, a i uslovi koje imaju u BiH su povoljniji u odnosu na Hrvatsku. Ukoliko bismo našli dovoljan broj radnika, povećali bismo proizvodnju sa sadašnjih 1.000 pari obuće dnevno na 2.000 – potvrdili su iz fabrike Fortunatto.
Podsjećamo, Fortunatto je počeo proizvodnju u septembru 2016. u prostorijama Fortune u stečaju i zaposlio 300 radnika ove bivše fabrike obuće.
– Kada smo počeli da radimo potpisali smo ugovor sa firmom Paul Green koji sada ističe. Početkom 2018. očekuje nas sastanak sa njima i produženje ugovora za dvije godine. Kada bismo uspjeli da udvostručimo kapacitete, kupac bi bio spreman da potpišemo ugovor za narednih 10 godina – dodaju.
Iz Fortunatta nam kažu da zasada ostaju u prostorijama Fortune, te se nadaju da će u budućnosti trajno riješiti sjedište fabrike, u čemu će im pomoći i austrijski partner.
Previous Bukvarević: Podrška izgradnji spomen-obilježja Grebak
Next 'Srbija napada na energetski suverenitet Bosne i Hercegovine, za 25 godina oteli su nam 5 milijardi eura'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Privreda: ZDK bilježi rast po brojnim parametrima

  Okrugli sto o temi “Kako povećati konkurentnost privrede regije Zenica” održan je danas u Zenici, kao jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke s

Ekonomija/Biznis

Al Shiddi najavio otvorenje Swissotela u Sarajevu: Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta

Al Shiddi Group je u saradnji s najvećom hotelskom kompanijom u svijetu AccorHotels najavo danas otvorenje hotela Swissôtel u Sarajevo City Centru, što se očekuje početkom iduće godine, saopćio je

Ekonomija/Biznis

Firme Agrodar i Poljosementi do sada investirale oko 10 miliona KM u nove proizvodne pogone u Bihaću

U sklopu posjete bihaćkim privrednim društvima, delegacija gradske uprave Bihać posjetila je proizvodne pogone firmi Poljosementi i Agrodar u prostoru nekadašnje tvornice Polietilenka. Spz Agrodar Bihać kupio je bihaćku “Polietilenku”