Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove godine preusmjeriti za nabavku vakcina

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove godine preusmjeriti za nabavku vakcina

Javni doček Nove godine u gradu Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom realizovala proteklih godina.

Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije.

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.

„Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine, svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera“, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima:

„Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija“, poručio je Skaka.

Grad Sarajevo će nastaviti, kao što je činio i do sada, da vodi aktivnosti u koordiniranom djelovanju institucija u borbi protiv ovog globalnog izazova.

Previous Obnovljen pješački most preko Miljacke na Otoci
Next Sestre kreativan hobi pretvorile u mali biznis (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Bivša premijerka RH o Čoviću: ‘Slobodno može biti sljedeći srpski kandidat za Predsjedništvo BiH’

Jadranka Kosor, bivša premijerka Hrvatske prokomentarisala je današnji govor Dragana Čovića (HDZ) u Skupštini RS. –Čuvajte Republiku Srpsku, na tome vam svi mogu zavidjeti, rekao je najveći hrvatski obožavatelj negatora

NAŠI DANI

Američka ambasada: Ako stranke u okviru HNS uistinu žele dogovor, suzdržat će se od prijetnji antidejtonskim djelovanjem

Iz Ambasade SAD na čijem čelu je novi ambasador ove države Michael J. Murphy  odgovorili su na pitanje “Avaza“, kako komentiraju zaključke nevladine organizacije HNS u kojima se navodi da nema

NAŠI DANI

Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Nikad pokoreni Grad Sarajevo će 6. aprila proslaviti svoj rođendan, a time obilježiti 555 godina od osnivanja grada, 72 godine od oslobađanja grada od fašizma, te 25 godina od početka