Grad Sarajevo obnavlja most ‘Drvenija’

Grad Sarajevo obnavlja most ‘Drvenija’

Drvenija most je jedan od najprometnijih pješačkih mostova preko Miljacke ima poseban historijski značaj za Sarajevo i za Sarajlije. Drvenija je orjentir, mjesto susreta, ali i neizostavni dio naše baštine.

Grad Sarajevo je pokrenuo konzervatorsko-restauratorske i sanacione radove na Drvenija mostu. Vrijednost radova je blizu 80.000 KM, a izvođač je kompanija Neimari d.o.o. Sarajevo. 
Grad Sarajevo finansira cijeli projekta koji je pokrenut zbog oštećenja na hodnim linijama, betonskim dijelovima, te ogradi mosta. Radovi će biti završeni u roku od 60 dana.

Previous Vodopad Kravica - progresivan porast broja posjetilaca
Next Preko 200 investitora i poduzetnika na skupu dijaspore u Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

Protest ispred OHR-a: “Genocid ne smije biti osnova nove karte Evrope”

Stotine građana okupili su se ispred zgrade Ureda visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR) u Sarajevu izražavajući na ovaj način nezadovoljstvo aktuelnom političkom situacijom u zemlji. Protest u Sarajevu

NAŠI DANI

Dan Hajrudina Šibe Krvavca program posvećen reditelju, majstoru žanra

Dan Hajrudina Šibe Krvavca, događaj u povodu obilježavanja 94. rođendana bosanskohercegovačkog reditelja koji je pomjerio granice bh. kinematografije i kulture, bit će upriličen večeras u kinu Meeting Point u Sarajevu. Poseban

NAŠI DANI

Hoće li institucije BiH prekinuti saradnju s kompanijama s crne liste!

Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD, prije dva dana je sankcionisala sedam kompanija i dva pojedinca, pod optužbom da su dio mreže koja osigurava “značajne izvore prihoda”