Građani ne žele preuređenje sarajevskog parka ‘Hastahana’ kako je vlast zamislila, predstavili svoje rješenje

Građani ne žele preuređenje sarajevskog parka ‘Hastahana’ kako je vlast zamislila, predstavili svoje rješenje

Na FB stranici Hastahana Park, građani koji se protive zamišljenom preuređenju sarajevskog parka koji nosi ime po dr. Nijazu Durakoviću (Hastahana) predstavili su svoju zamisao i način uređenja istog.

-Građani već godinama jasno govore šta je to što žele u Hastahani/Parku Prof. dr. Nijaza Durakovića: na javnim raspravama, u dopisima Općini Centar, peticijama.
Općinski načelnik, gosp. Nedžad Ajnadžić, i općinska administracija nas, međutim, ignorišu, a po potrebi i zastrašuju, vrijeđaju i izruguju se našem uvjerenju da javni službenici, plaćeni javnim novcem, javnim prostorom moraju upravljati u interesu javnosti.

Fotografija korisnika/ce Hastahana Park.


Nakon vandalskog čina demontaže vrijedne skulpture, poklona građanima Sarajeva, nameće se zaključak da im, kako bi shvatili šta želimo, treba “nacrtati” – ne, ne želimo beton; ne želimo podzemne garaže; ne želimo macole u službi uništenja umjetnosti.
Jasno smo vam rekli šta želimo, a grupa arhitekata, geometara i drugih stručnih lica, iz ljubavi prema našem gradu, odlučila vam je predstaviti i projekat. Na par slika pogledajte kako bi park izgledao da ga općina uređuje u skladu sa taksativno navedenim zahtjevima građana.
Cjelovito arhitektonsko rješenje uskoro ćemo vam predstaviti. Napravljeno u razmjeri, uz uvažavanje odlika i mogućnosti prostora, izvedivo. Ne šarena laža poput video uradka u režiji Općine Centar.

Fotografija korisnika/ce Hastahana Park.

I ne, za razliku od Centralne Banke BiH, za koju se i dalje nadamo da je u neznanju postala učesnik u otimanju parka od građana, za projekat nismo morali izdvojiti stotine hiljada KM. Naša valuta je ljubav prema našem gradu, etičan pristup javnim dobrima i poštovanje pravila struke, arhitektonske i svake druge. 

#HastahanaPark za sve građane!

Previous "Odbrana BiH-Igman 2020": Na Igmanu je slomljena kičma agresije na Bosnu i Hercegovinu
Next Građani Foče na novim protestima protiv izgradnje malih hidroelektrana

You might also like

NAŠI DANI

RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine

Od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova,

NAŠI DANI

OS BiH na vježbi “EFES 2022” u Turskoj

Delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH predvođene zamjenikom ministra odbrane Mijom Krešićem i načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, od 7. do 10. juna 2022. godine borave

NAŠI DANI

Trud se isplatio: Kladioničari pune budžet Zenice

Grad Zenica će od priređivača igara na sreću po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica naplatiti oko pola miliona KM Kabinet Gradonačelnika Zenice danas je informisan da je po