Građani susramljeni zbog premijera KS koji odmara u Francuskoj. Forto poručio da su ‘izgradili sistem’

Građani susramljeni zbog premijera KS koji odmara u Francuskoj. Forto poručio da su ‘izgradili sistem’

Premijer Kantona Sarajevo i načelnik sarajevske općine Centar, Edin Forto i Srđan Mandić uzeli su odmor od aktuelnih problema u Sarajevu i državi te otišli na skijanje – u Francusku, objavili su danas domaći mediji.

Na medijske članke da se nalazi u Alpama, premijer je objavio da je na odmoru.

Uzeo sam 5 dana godišnjeg odmora. U redovnoj sam komunikaciji sa članovima Vlade i svojim saradnicima. Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale, napisao je Forto. 

Mnogi su ostali u čudu na riječi premijera o ‘izgrađenom sistemu’, a građani podsjećaju premijera da i Sarajevo ima svoje planine i zimske centre.

Previous Sejdić: Rješenje svih problema je građanska Bosna i Hercegovina
Next Greta Ferušić, posljednja Bosanka koja je preživjela Auschwitz, preminula u 98. godini

You might also like

NAŠI DANI

GRAS dobio nove minibuse

KJKP GRAS obnovio je vozni park. Izvršena je primopredaja devet novih minibusa. Njihovim stavljanjem u funkciju umnogome će biti poboljšan prevoz putnika u padinskim dijelovima grada. Radi se o modernim

NAŠI DANI

Tuzla: Podjelom baklava na Trgu slobode komšije pravoslavci obradovali sugrađane

  Komšije pravoslavci iz Udruženja mladih “Obnova” i Kola srpskih sestara Tuzla danas na Trgu slobode dijelili baklave i sokove i na taj način svojim sugrađanima islamske vjeroispovijesti čestitali Bajram.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Ratko M. pravosnažno osuđen zbog genocida i drugih zločina u Bosni i Hercegovini

U utorak 8. juna pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove izrečena je drugostepena presuda bivšem komandantu Glavnog štaba bivše Vojske Republike srpske Ratku Mladiću. Prvostepenom presudom Haškog tribunala Mladić je