Grand Prix za uposlenike i aktiviste Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

 

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe…

Na dodjeli nagrada enEuropa Nostra za kulturno naslijeđe, koja je održana 24. maja 2016. godine u Madridu, proglašeni su i Grand Prix laureati.

Uposlenici i aktivisti Zemaljskog muzeja BiH su dobili nagradu u kategoriji Posvećenost službi.

Od 28 nagrađenih projekata njih 7 je odabrano od strane neovisnog stručnog žirija za Grand Prix, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe, a sama ceremonija dodjele je ključni događaj Evropskog kongresa za naslijeđe.

Ceremoniji dodjela nagrada prisustvovalo je 1000 zvanica, uključujući stručnjake iz oblasti zaštite naslijeđa i volontere iz cijele Evrope, predstavnike EU institucija, zemalja članica i domaćina događaja – Španije.

Previous Prije 24 godine granatirano porodilište na Jezeru, poginulo pet beba
Next BOŠNJAČKI HOMER: Stoljeće i po od rođenja epskog pjesnika Avde Međedovića

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović: Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna Bosna i Hercegovina

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilijaš večeras je u Sportskoj dvorani Ilijaš održan iftar i druženje, kojem je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Kako je saopćeno,

NAŠI DANI

Protesti u Sarajevu: “NE tuđmanizaciji Bosne i Hercegovine i STOP ruskoj čizmi”

  Ispred Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu danas je organizovano mirno protestno okupljanje građana zbog politike aktuelnih vlasti Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i bošnjačkom narodu, javlja Anadolu Agency (AA).

NAŠI DANI

ZDK: Od 1. septembra porodiljske naknade 1.000 KM

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Vladin Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu kojim su budžetski prihodi povećani za 38,6 miliona KM, dok su budžetski rashodi veći