Grand Prix za uposlenike i aktiviste Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

 

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe…

Na dodjeli nagrada enEuropa Nostra za kulturno naslijeđe, koja je održana 24. maja 2016. godine u Madridu, proglašeni su i Grand Prix laureati.

Uposlenici i aktivisti Zemaljskog muzeja BiH su dobili nagradu u kategoriji Posvećenost službi.

Od 28 nagrađenih projekata njih 7 je odabrano od strane neovisnog stručnog žirija za Grand Prix, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe, a sama ceremonija dodjele je ključni događaj Evropskog kongresa za naslijeđe.

Ceremoniji dodjela nagrada prisustvovalo je 1000 zvanica, uključujući stručnjake iz oblasti zaštite naslijeđa i volontere iz cijele Evrope, predstavnike EU institucija, zemalja članica i domaćina događaja – Španije.

Previous Prije 24 godine granatirano porodilište na Jezeru, poginulo pet beba
Next BOŠNJAČKI HOMER: Stoljeće i po od rođenja epskog pjesnika Avde Međedovića

You might also like

NAŠI DANI

Bosanka na važnoj funkciji: Dunja Mijatović preuzela dužnost komesarke za ljudska prava Vijeća Evrope

  Nakon što je krajem januara izabrana za komesarku za ljudska prava pri Vijeću Evrope Dunja Mijatović je zvanično preuzela novu dužnost i postala prva žena koja će obavljati tu važnu funkciju.

NAŠI DANI

Komšić: Izetbegović ostao dosljedan i principijelan

Pregovori u Neumu oko izmjena Ustava i Izbornog zakona su završeni. Ništa nije konačno dogovoreno, ali su na stolu su rješenja o kojima treba nastaviti pregovarati. Stavovi su približeni, a

NAŠI DANI

Pod okriljem noći: HR kompanije bez saglasnosti države BiH ispod Save položile plinovodne cijevi za rusku Rafineriju u B. Brodu

U četvrtak u zoru posao je završen. Plinovodne cijevi, duge oko 450 metara, pod okriljem su noći provučene ispod rijeke Save koja razgraničava Bosnu i Hercegovinu od Hrvatske. Položila ih