Grand Prix za uposlenike i aktiviste Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

 

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe…

Na dodjeli nagrada enEuropa Nostra za kulturno naslijeđe, koja je održana 24. maja 2016. godine u Madridu, proglašeni su i Grand Prix laureati.

Uposlenici i aktivisti Zemaljskog muzeja BiH su dobili nagradu u kategoriji Posvećenost službi.

Od 28 nagrađenih projekata njih 7 je odabrano od strane neovisnog stručnog žirija za Grand Prix, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe, a sama ceremonija dodjele je ključni događaj Evropskog kongresa za naslijeđe.

Ceremoniji dodjela nagrada prisustvovalo je 1000 zvanica, uključujući stručnjake iz oblasti zaštite naslijeđa i volontere iz cijele Evrope, predstavnike EU institucija, zemalja članica i domaćina događaja – Španije.

Previous Prije 24 godine granatirano porodilište na Jezeru, poginulo pet beba
Next BOŠNJAČKI HOMER: Stoljeće i po od rođenja epskog pjesnika Avde Međedovića

You might also like

NAŠI DANI

Navijači bosanske fudbalske reprezentacije ispred sjedišta Saveza: Dosta je!

Ljubitelji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine razočarani su izborom novog selektora A tima. Danas u prostorijama N/FS treba biti potpisan ugovor s bugarskim trenerom I. Petevom, a ispred zgrade istog

NAŠI DANI

Chicago – kod aerodroma O'Hare podsjetnik na genocid u Bosni

Veliki digitalni billboard sa porukom “8372 razloga da ne zaboravite 11 JULI 1995. godine” postavljen je pored autoputa I-90 ispred svjetski poznatog aerodroma O'Hare na zapadnom ulazu u grad Chicago.

NAŠI DANI

Ministarstvo kulture i sporta KS sufinansira izgradnju bazena na Dobrinji, te atletske staze u Vogošći

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas općine Vogošća i Novi Grad, gdje je sa općinskim načelnicima potpisao sporazume o realizaciji dva infrastrukturna projekta.  Sa načelnikom