Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, u petak, proveli su aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod (Bosanski Brod), na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U toku navedenih aktivnosti, tokom čega su dokumentovana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika GP BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

“Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja“, istakao je Zoran Galić, dierektor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran promet na MGP Brod, zbog čega su iz Granične policije BiH uputili izvinjenje putnicima koji su se u tom trenutku zatekli na spomenutom graničnom prijelazu.

Izvor: Agencije

Previous Drvna industrija: Pokrivenost uvoza izvozom 322,1 posto
Next Posjetom grobu Gorana Čengića obilježen Dan pravednika

You might also like

NAŠI DANI

Nejasno zašto MUP RS pravi popis pripadnika OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspolaže podacima da je MUP Republike Srpske u proteklom periodu telefonski kontaktirao pripadnike Oružanih snaga BiH koji žive na teritoriji RS i tražio od istih

NAŠI DANI

Dragičević: U RS-u sam izložen brutalnoj agresiji, moj život je tamo ugrožen. Lukača ću ganjati do kraja svog života

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, već 54 dana je pod šatorom pred Tužilaštvom BiH, tražeći istinu i pravdu za svog sina. Davor je bio gost O Dnevnika. Na početku razgovora,

NAŠI DANI

Reis Kavazović na Univerzitetu u Pečuhu: Bošnjaci nemaju kompleks zato što su muslimani i Evropljani

Dolazim iz naroda koji je na kraju 20. stoljeća doživio genocid u svojoj zemlji od svojih komšija kršćana. Stoga, želim pozvati na dijalog i razumijevanje među muslimanima i kršćanima u