Grlo Zvarovski iz V. Kladuše pobjednik 18. memorijala ”Alija Izetbegović”

Grlo Zvarovski iz V. Kladuše pobjednik 18. memorijala ”Alija Izetbegović”

Međunarodne konjičke trke 18. memorijal ”Alije Izetbegovića” održane su danas na Bakšaiškom hipodromu u Bihaću. Više od 30 grla iz Bosne i Hercegovine i regiona takmičilo se u pet trka na 1.200,1.650, 2.000 i 2.400 metara.

Ovaj memorijal jedna je od značajnijih utrka u regionu.

“Drago mi je da naš Grad Bihać i Unsko-sanski kanton nastavlja tradiciju i sve ono što bogati kulturni i sportski život. Treba graditi jer vidjeli smo prošle godine kako je kad se ništa ne događa, koji su to gubitci. Ako stanemo jedni uz druge i napravimo ovakvu jednu manifestaciju, šaljemo pozitivnu poruku i Bosni i Hercegovini i regionu”, kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK-a, javlja AA.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i sin rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine počasni je predsjednik Organizacionog odbora i jedan od glavnih sponzora Memorijala.

“Sad me malo i nostalgija hvata kad se sjetim prvih pobjednika. Drago mi je da su podignuti uslovi ovdje jer je ovo sada jedan od boljih hipodroma u regionu. Ipak, treba raditi dalje, trebaju dobre tribine i bolji smještaj gledalaca. Jako je važno i to sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, jer je sjećanje na njega na ovakav lijep način, ustvari sjećanje na jedno herojsko vrijeme i njega treba čuvati i njegovati sjećanje na to vrijeme”, kazao je Bakir Izetbegović.

Slika može predstavljati 6 osoba, ljudi stoje i na otvorenom

Nagradni fond trke dana Memorijal ”Alije Izetbegovića” bio je 25.000 KM, od čega pobjedniku pripada 12.000 KM. Pobjednik je grlo Zvarovski Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše.

“Mi već pet godina maksimalno ulažemo u grla i za ovaj smo se memorijal posebno pripremali jer je za nas ovo utrka sezone, i ponosno s peharom idemo kući”, kazao je Aladin Ćerimović, predsjednik Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše.

Previous Pobjeda bosanskih odbojkašica na EP (FOTO)
Next Seul: Pet medalja za bosanske inovatorke

You might also like

SPORT

Mundijal 2022: Bosna u kvalifikacionoj grupi sa svjetskim prvakom Francuskom

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo, koje će 2022. godine biti održano u Kataru, obavljeno večeras na Hallenstadionu u Cirihu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu D sa

SPORT

Prosinečki: Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

  Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency  Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. “Sam je sebe

SPORT

OKUPLJANJE REPREZENTACIJE – Cimirot: Napadači su nam u dobroj formi to bi mogla biti naša prednost

Reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu danas u Trening centar NS/FS BiH u Zenici, gdje će se do petka spremati za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2018. sa Grčkom. Predstavnicima medija,