Grupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Grupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Grupa građana okupila se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu i protestirala zbog aktuelne situacije u državi, javlja AA.

Organizatori skupa su poručili da je ovo način da se resorne vlasti u državi i međunarodna zajednica pozovu na djelovanje i odgovornost.

Jedan od zahtjeva demonstranata je da Predsjedništvo BiH formira tijelo za koordinaciju nevladinih organizacija kako bi se uspostavio stvarni, a ne deklarativni, kontakt s građanima.

Image

“Potpisali ste ANP, zovite NATO na Drinu“, “Hoćemo u Europu, nećemo u Rusiju“, “Europe where are you?“, “Hoćemo vladavinu prava, nećemo harmonike i ucjene“, “Podrivanje državnih institucija je krivično djelo, “Nema pregovora o suverenitetu i teritorijalnom integritetu“, “Nema pregovora o Zakonu o negiranju genocida“, neke su od poruka koje su demonstranti istakli na transparentima.

Protesti “Buđenje građana“ ranije su održani i ispred Ureda visokog predstavnika (OHR), Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije Europske unije, Parlamentarne skupštine BiH te Suda i Tužilaštva BiH.

Previous Gabriel Borić, mladi političar bosanskih korijena izabran za predsjednika Čilea
Next Popularni rockeri u sklopu svoje oproštajne turneje nastupaju u Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

U Mostaru oslikan mural za žrtve genocida u Srebrenici

  U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, jučer je u Mostaru, među brojnim aktivnostima, u organizaciji Udruženja građana “Sinovi Mahale” oslikan veliki mural za žrtve genocida u Srebrenici

NAŠI DANI

Apokaliptične posljedice oluje na istoku Libije: Poginulo više od 2.000, nestalo 7.000 ljudi

Isam Abu Zeribe, ministar unutrašnjih poslova vlade na istoku Libije, rekao je da su pronađena tijela više od 2.000 ljudi koji su izgubili život zbog obilnih kiša u gradu Derna,

NAŠI DANI

Bećirović razgovarao sa britanskim premijerom Sunakom: Očuvanje mira i demokratski razvoj BiH ključni prioriteti

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Rishijem Sunakom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu. Bećirović je informirao