Grupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Grupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Grupa građana okupila se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu i protestirala zbog aktuelne situacije u državi, javlja AA.

Organizatori skupa su poručili da je ovo način da se resorne vlasti u državi i međunarodna zajednica pozovu na djelovanje i odgovornost.

Jedan od zahtjeva demonstranata je da Predsjedništvo BiH formira tijelo za koordinaciju nevladinih organizacija kako bi se uspostavio stvarni, a ne deklarativni, kontakt s građanima.

Image

“Potpisali ste ANP, zovite NATO na Drinu“, “Hoćemo u Europu, nećemo u Rusiju“, “Europe where are you?“, “Hoćemo vladavinu prava, nećemo harmonike i ucjene“, “Podrivanje državnih institucija je krivično djelo, “Nema pregovora o suverenitetu i teritorijalnom integritetu“, “Nema pregovora o Zakonu o negiranju genocida“, neke su od poruka koje su demonstranti istakli na transparentima.

Protesti “Buđenje građana“ ranije su održani i ispred Ureda visokog predstavnika (OHR), Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije Europske unije, Parlamentarne skupštine BiH te Suda i Tužilaštva BiH.

Previous Gabriel Borić, mladi političar bosanskih korijena izabran za predsjednika Čilea
Next Popularni rockeri u sklopu svoje oproštajne turneje nastupaju u Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

Zolak nakon krivične prijave Vlade RS-a: Očaj ih tjera da povlače ovakve poteze, idu na sve ili ništa

Vlada bh. entiteta uputila je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, protiv Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, i to zbog izvršenog

NAŠI DANI

Bratunac: Ramazanske radosti i češća okupljanja povratnika

Kada iz pravca Konjević Polja stižete u Bratunac, ne postoji bošnjačko naselje bez spomen-ploča u kojima su uklesana imena prijeratnih stanovnika. Takvo naselje, nažalost, ne postoji u cijelom Podrinju. Iza

NAŠI DANI

Istočni i zapadni Nijemci, diskriminacija stranih radnika i nepotizam u njemačkoj politici

Zemlja koju nemali broj Bosanaca i ostalih Balkanaca gleda s divljenjem i nije baš raj na zemlji… Prenosimo pisanje DW-a o (ne)ravnopravnosti samih Nijemaca u Njemačkoj, diskriminaciji stranaca u toj