Hadžići postaju bogatiji za nove stambeno-poslovne objekte; investicija vrijedna 14 miliona

Hadžići postaju bogatiji za nove stambeno-poslovne objekte; investicija vrijedna 14 miliona

Za kompaniju Cet Bah d.o.o. Sarajevo, koja je specijalizovana za oblast visokogradnje u građevinarstvu, protekla 2021. godina bila je jedna od uspješnijih, jer su ostvarili poslovni rast od 22% i započeli izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Općini Hadžići.

Tokom svog dugogodišnjeg uspješnog poslovanja kompanija Cet Bah d.o.o. Sarajevo, osnovana 1991. godine, izgradila je brojne stambeno-poslovne i industrijske objekte na području Kantona Sarajevo, kao investitor i kao izvođač radova.

Osnovna djelatnost društva od samog osnivanja do danas je građevinarstvo, s tim da su specijalizovani za oblast visokogradnje, a trenutno imaju 26 uposlenika.

Prema riječima Zijada Ćosića, direktora Cet Bah d.o.o. Sarajevo, početkom 2021. godine započeli su izgradnju još jednog stambeno-poslovnog objekta na područja Općine Hadžići.

Stambeno-poslovni objekat od cca. 8 miliona KM

Predviđeno je da u okviru ovog stambeno – poslovnog kompleksa bude izgrađeno 96 stanova i poslovnih prostora, a vrijednost ove investicije je cca. 8 miliona KM. Završetak izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Hadžićima planiramo krajem 2022. godine“, kaže Ćosić.

Kako dalje navodi direktor Ćosić, klijenti su prepoznali kvalitet njihovog rada na prethodnim projektima i poklonili su im povjerenje na realizaciji ovako kompleksnog projekta.

Zadovoljstvo nam je istaći da je cjelokupan stambeno-poslovni objekat koji gradimo u Hadžićima skoro u potpunosti već prodan“, naglasio je Ćosić.

Poslovni rast od 22 posto u 2021.

Najveći izazovi s kojim su se u Cet Bah-u suočili prilikom realizacije ovog, ali i ostalih projekta je rast cijena svih vrsta građevinskih materijala i sirovina, uzrokovan situacijom s pandemijom COVID-19.

Ali, bez obzira na te okolnosti uspjeli smo završiti sve projekte pravovremeno. Uzevši u obzir sve gore navedeno, sa zadovoljstvom ističemo da je 2021. godina, unatoč svim poteškoćama za Cet Bah d.o.o. bila jedna od uspješnijih godina tokom našeg poslovanja, jer smo ostvarili poslovni rast od 22% u odnosu na 2020. godinu“, naglasio je Čosić.

Cet Bah po prvi put među bonitetno pouzdanim

Osim što su ostvarili poslovni rast u 2021.godini, kompanija Cet Bah je ostvarila još jedan zavidan poslovni uspjeh, jer su po prvi put dospjeli na ranog listu boniteno pouzdanih kompanija u BiH.

„S obzirom na navedene poteškoće u poslovanju s kojima smo bili suočeni, ponosni smo da smo po prvi put prepoznati kao bonitetno pouzdana kompanija. To je za nas od velikog značaja, kako zbog poslovanja sa našim kooperantima i dobavljačima, tako i zbog povjerenja naših kupaca“, istakao je Ćosić.

U planu još jedan projekat sa 70 stanova u Hadžićima

Glavni prioritet u poslovanju kompanije Cet Bah je prije svega timski rad i odgovornost zaposlenih, kao i efikasno i kvalitetetno izvođenje radova, čime nastoje opravdati povjerenje svojih klijenata. Kako navodi dalje direktor Ćosić, na tome će istrajati i u buduće.

U 2022. godini planiramo završiti realizaciju započetog stambeno-poslovnog objekta u Hadžićima i nastaviti sa novim projektom. S obzirom da smo po objavljenom javnom pozivu Općine Hadžići za kupovinu nove lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, izabrani kao najpovoljniji ponuđač, u ovoj godini planiramo započeti izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta u Hadžićima, na kupljenoj lokaciji. U sklopu ovog objekta planirana je gradnja 70 stanova i poslovnih prostora. Vrijednost ove investicije je 6 miliona KM, a njena realizacija predviđena je u augustu 2023. godine“, rekao je Ćosić, pišu Poslovne Novine.

Previous Harun Herceg predstavnik Balkana na Svjetskom samitu obrazovanja
Next Bogat program ovogodišnje manifestacije “Dani Povelje” Srebrenik

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vlada FBiH: Potpisan Kolektivni ugovor za oblast rudarstva, plaće radnicima rudnika veće za 230 KM

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kolektivni ugovor su

Ekonomija/Biznis

Na privrednom Sajmu u Tešnju više od 300 izlagača iz BiH, regije i zemalja EU

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, zajedno s predstavnicima vlasti s državnog i kantonalnog nivoa, Udruženjem privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj koje je i organizator ovog sajma, te

Ekonomija/Biznis

ZLATNA DŽEZVA NAJČEŠĆI POKLON U BOSNI I HERCEGOVINI

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko snimila je novi spot za brand koji ove godine obilježava 45 godina postojanja, pod naslovom Zlatna džezva – najčešći poklon u Bosni i Hercegovini.