Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… podsjeća general ARBiH Sefer Halilović.

Nakon četiri rata koja su pokrenuli, i dalje ne mogu da se pomire da ne mogu, na račun tuđih država, graditi svoju “Veliku Srbiju”. Jednostavno, niko neće dati svoju zemlju da bi se Srbija širila.

Današnji sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan: jer nakon svih izgubljenih ratova i poraza na svim tačkama bivše SFRJ, oni ne razumiju da su njihove prijetnje bilo kojoj opštini, a kamoli državi, jednostavno smiješne.

Vučić, Dodik, Dačić…i čitava plejada srbijanskih zvaničnika i prije dvije godine, tako i danas, pokušavaju da “demokratski” otmu pola Bosne i Hercegovine a kada im se suprostavite, tada kažu “vidite oni su za rat”.

Prije dvije i tri godine Vučić, Dodik, Dačić, Vulin…svi redom reagovali su na moje izjave da bh. entitet “RS” ne može ići iz BiH te da, ako do takvog pokušaja dođe, građani naše države to neće dopustiti. Danas ista ekipa, radi istu stvar i jedva čekaju da im neko zaprijeti.

Nećemo im prijetiti. Nemamo kome. To su mizerni ostaci Miloševićevog režima koji, nakon što su unesrećili srpski i sve druge narode, prijete iz zemlje koja jedva preživljava. Smiješno.

Pozdrav našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Previous Pezer prvak Balkana, treći put uzastopno!
Next Trojica demobilisanih boraca iz Maglaja: Mi smo primjer ljudi ponosnih na sebe (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Šarović u Ankari: Dogovoren nastavak izvoza 3.000 tona mesa u Tursku do kraja godine

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović dogovorio je danas u Ankari, na sastanku s ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pakdemirlijem, nastavak izvoza mesa iz Bosne

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Prikupljaju se dokazi: Slijedi obnova bosanske tužbe protiv Srbije

Krajem idućeg mjeseca, 27. februara ističe rok za pokretanje revizije tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Agent naše zemlje

NAŠI DANI

Migranti u V. Kladuši iz ledene rijeke spasili ženu od utapanja

Migranti u Velikoj Kladuši jučer su skočili u rijeku kako bi spasili 58-godišnju ženu. Naime, kako je za N1 potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, jučer su