Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… podsjeća general ARBiH Sefer Halilović.

Nakon četiri rata koja su pokrenuli, i dalje ne mogu da se pomire da ne mogu, na račun tuđih država, graditi svoju “Veliku Srbiju”. Jednostavno, niko neće dati svoju zemlju da bi se Srbija širila.

Današnji sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan: jer nakon svih izgubljenih ratova i poraza na svim tačkama bivše SFRJ, oni ne razumiju da su njihove prijetnje bilo kojoj opštini, a kamoli državi, jednostavno smiješne.

Vučić, Dodik, Dačić…i čitava plejada srbijanskih zvaničnika i prije dvije godine, tako i danas, pokušavaju da “demokratski” otmu pola Bosne i Hercegovine a kada im se suprostavite, tada kažu “vidite oni su za rat”.

Prije dvije i tri godine Vučić, Dodik, Dačić, Vulin…svi redom reagovali su na moje izjave da bh. entitet “RS” ne može ići iz BiH te da, ako do takvog pokušaja dođe, građani naše države to neće dopustiti. Danas ista ekipa, radi istu stvar i jedva čekaju da im neko zaprijeti.

Nećemo im prijetiti. Nemamo kome. To su mizerni ostaci Miloševićevog režima koji, nakon što su unesrećili srpski i sve druge narode, prijete iz zemlje koja jedva preživljava. Smiješno.

Pozdrav našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Previous Pezer prvak Balkana, treći put uzastopno!
Next Trojica demobilisanih boraca iz Maglaja: Mi smo primjer ljudi ponosnih na sebe (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Sjećanje na generala Nanića i herojsku odbranu: U Bužimu počela manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”

  Sinoć je u Bužimu počela 23. manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”. Kao i ranijih godina, manifestacija je započela svečanim prijemom u Općini Bužim, posjetom Muzej sobi, te  turbetu

NAŠI DANI

Nobelovka Herta Mueller: Srbija je sebi nanijela zlo

‘Na Kosovu i u Bosni dogodilo se mnogo zla i u tome je učestvovala Srpska pravoslavna crkva’, kaže njemačka nobelovka. Srbija je sama sebi nanijela zlo i njeni građani moraju živjeti

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari: Svjedočanstvo o žrtvama genocida i glas preživjelih

U Memorijalnom centru Srebrenica danas je zvanično otvoren Arhiv, čiji je cilj očuvanje sjećanja i dokumentovanje genocida počinjenog 1995. godine u tom gradu. Otvaranju Arhiva prisustvovali su ambasador Nizozemske u