Hercegovački biznismen kod kojeg su pronađeni lanseri raketa pušten na slobodu

Hercegovački biznismen kod kojeg su pronađeni lanseri raketa pušten na slobodu

Miro Palac u četvrtak je pušten na slobodu. Tužilaštvo BiH procijenilo je da nema osnova za pritvaranje ovog HDZ-u bliskog biznismena u čijim je halama policija pronašla oko 70 lansera raketa, saznaje Istraga.ba.

“Nakon ispitivanja u Federalnoj upravi policije osumnjičeni Palac je pušten”, kazao je nam je sagovornik uključen u istragu u ovom slučaju.

Palac je, podsjećamo, uhapšen u srijedu popodne nakon što je u krugu njegove firme Autoherc u Grudama pronađeno oko 70 lansera raketa. On je ovu halu kupio 2004. godine od mostarskog preduzeća Soko u čijim je upravljačkim strukturama bio aktualni predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Ekspresno pušteni biznismen Palac Palac godinama je blizak je HDZ-u BiH, a hrvatski mediji su 2015. godine objavljivali da su njegovi autobusi besplatno vozili birače te stranke do konzulata tokom održavanja predsjedničkih izbora u susjednoj državi. Ranije smo objavili da je Palac bio povezan sa bivšim hrvatskim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem koji se nalazi u bjekstvu. Dobre veze je imao i sa ratnim generalima HVO-a.

Biznismen Palac vlasnik je firme Autoherc koja se bavi prevozničkim poslovima. Svoje ispostave imao je i na teritoriji Hrvatske. Tokom ispitivanja u FUP-u istražiteljima je kazao da je godinama namjeravao prodati ove lansere raketa koje je pronašao u krugu Sokola, ali da nikada nije uspio pronaći kupca. No, bez obzira na to što nisu utvrđene brojne činjenice u ovom slučaju, Tužilaštvo BiH je odlučilo da ga pusti na slobodu. Protiv njega nisu predložene čak ni mjere zabrane.

Tužilaštvom BiH rukovodi Gordana Tadić, bliska rodica HDZ-ovog potpredsjednika Mije Krešića.

Previous Heroj Safet Zajko je sa svojim saborcima uspio da obezbijedi budućnost za svoje unuke i sve nas
Next U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

You might also like

NAŠI DANI

Erdogan: Turska ostaje uz Bosnu i Hercegovinu i braću Bošnjake

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan se videoporukom obratio na komemoraciji povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Na samom početku obraćanja, Erdogan je iskazao rahmet pred duše

NAŠI DANI

Kojović: Jandroković bh. Hrvate vidi kao tampon zonu prema imaginarnom neprijatelju

Na nastup Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora Republike Hrvatske, u emisiji Budnica reagovao je predsjednik Naše stranke i zastupnik u Parlamentu BiH Predrag Kojović. „U nizu problematičnih i zlonamjernih izjava koje

NAŠI DANI

Žele put ka Sarajevu: Hiljade ljudi u Srbiji čekaju postavljanje kamena temeljca (Video)

Povezivanje Beograda i Sarajeva autoputem počinje se realizovati i simbolično današnjom ceremonijom u Sremskoj Rači.