Hoare: Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod

Hoare: Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod

Marko Attila Hoare, britanski historičar bivše Jugoslavije na Twitteru je nizom objava prokomentarisao aktuelni politički trenutak u našoj zemlji.

Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod, uskraćujući mu suverenitet koji pripada svakom slobodnom narodu. Predatorski susjedi Bosne, Hrvatska i Srbija, su upravnici zatvora. ‘Izborna reforma’ je pokušaj stezanja bosanskih lanaca – napisao je danas.

Uvijek nazivajte Bosnu i Hercegovinu skraćeno ‘Bosna’, jer to zaista nervira određene ljude koji bi trebali biti nervirani što je češće moguće, poručuje Hoare.

Devedesetih godina, kada je 1/3 Hrvatske okupirao velikosrpski agresor koji je masakrirao Hrvate i granatirao hrvatske gradove, pojedini Hrvati su na ovog agresora gledali kao na saveznika i uzora za uspostavljanje vlastitog entiteta tipa RS (HZHB) u BiH. Nikada ne oprosti ovim izdajnicima.

Na Republiku Srpsku – izgrađenu na krvi Hrvata koje je ubila – do danas gledaju i kao na model kojem treba težiti, i kao na saveznika protiv vlastite bosanske domovine. Teško je zamisliti kako neko može moralno potonuti niže od toga.

Projekt ‘Hrvatska Republika Herceg-Bosna’ mogao je uspjeti samo na pozadini genocidnog razaranja Bosne i genocidnog masakra Hrvata i Bošnjaka od strane velikosrpskog agresora. Bio je i ostao izdajnički, antihrvatski, anti-BiH projekat – ističe Hoare.

Previous Faksimil 'Mletačkog zbornika' komad otrgnute historije vraća u zemlju porijekla
Next U Srebrenici je jedan čovjek jedan glas, u Federaciji glas jednog Hrvata kao deset bošnjačkih

You might also like

RIJEČ

Davor Gjenero: Milanović ima taj stav o Bosni i Hercegovini jer je političkim repovima dužan Rusiji

Izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića kako članovi Predsjedništva Bosne i Herecgovine Željko Komšić i Šefik Džaferović nemaju dobre namjere, a Milorad Dodik ima izazvala je brojne reakcije u regionu. 

NAŠI DANI

Spomenik Mehmed-paši Sokoloviću: Srbovanje i mitomanisanje u Višegradu

U Višegradu je danas popodne, na šetalištu između takozvanog Andrićgrada i mosta Mehmed-paše Sokolovića, otkriven spomenik Mehmed-paši Sokoloviću. Sokolović je bio veliki vezir Osmanskog carstva u 16. vijeku, iz srednjovjekovnog

RIJEČ

Mediji u Srbiji: Mašinerija ludila (Video)

U najnovijem izvještaju o Srbiji Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije Vijeća Evrope izražava zabrinutost zbog stalnog rasta govora mržnje u srpskom javnom diskursu, koji je pojačan širokim medijskim izvještavanjem. Teško je