Hoće li bosanski student Kim Han Sol postati novi lider S. Koreje?

Hoće li bosanski student Kim Han Sol postati novi lider S. Koreje?

Posljednjih nekoliko dana se intenzivno piše u svjetskim medijima oko toga da li je vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, preminuo.

Brojni mediji su izvjestili da je preminuo nakon operacije srca, dok su japanski mediji imali druge informacije, koje su govorile kako je Kim Jong Un i dalje živ.

Ipak, postavlja se pitanje, ko će nakon njegove eventualne smrti postati novi predsjednik ove zemlje. Jedini pravi nasljednik njegove loze jeste sin od Kimovog polubrata Kim Han Sol, koji je prije nekoliko godina studirao u Mostaru. Upisao je koledž UWC, na kojem je diplomirao 2013. godine, te se odselio u Francusku. Nakon par godina provedenih u Francuskoj, odselio je u Kinu gdje i danas živi.

Pošto sa Kim Jong Unom nije u najboljim odnosima, pretpostavlja se da će tek nakon eventualne smrti trenutnog vladara Sjeverne Koreje, mladi Kim Han Sol dobiti dozvolu za povratak u Sjevernu Koreju, te će zauzeti mjesto predsjednika te države.

Za vrijeme njegovog boravka u Hercegovini, Kim Han Sol je okusio čari slobodnog života, a prvi put je posjetio i fudbalsku utakmicu, i to čiju drugo nego najvećeg hercegovačkog kluba, mostarskog Veleža. Odmah se zaljubio u Rođene, te je nakon toga bio čest gost na utakmicama.

(Sportske/MiruhBosne)

Previous Visoko: Za 580 porodica obezbjeđena proljetna sjetva krompira
Next Sarajevska izletišta i centralne šetnice za 1. maj (Foto)

You might also like

NAŠI DANI

Proces koji traje deset godina: Osnovni sud u Srebrenici utvrdio diskriminaciju bošnjačkih đaka iz Konjević Polja

 Osnovni sud u Srebrenici donio je presudu kojom je u cjelosti usvojen tužbeni zahtjev po tužbi djece i roditelja iz Konjević Polja zbog diskriminacije u obrazovanom procesu. Sud je utvrdio

NAŠI DANI

SIPA: Kladionice u FBiH godišnje utaje i do milion eura poreza, podmićuju političare

  Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, sportske kladionice u Federaciji sumnjiči za porezne utaje, pranje novca, podmićivanje političara, te uništavanje dokaza o spomenutim kaznenim djelima. Video

NAŠI DANI

Ko je bio Arman Soldin, AFP-ov reporter, Bosanac koji je poginuo u Ukrajini

Svako ko je želio da sazna nešto više o Armanu Soldinu trebalo je samo da pogleda njegove nedavne snimke za AFP iz opkoljenog ukrajinskog grada Bahmuta. S obzirom da su