Hoće li bosanski student Kim Han Sol postati novi lider S. Koreje?

Hoće li bosanski student Kim Han Sol postati novi lider S. Koreje?

Posljednjih nekoliko dana se intenzivno piše u svjetskim medijima oko toga da li je vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, preminuo.

Brojni mediji su izvjestili da je preminuo nakon operacije srca, dok su japanski mediji imali druge informacije, koje su govorile kako je Kim Jong Un i dalje živ.

Ipak, postavlja se pitanje, ko će nakon njegove eventualne smrti postati novi predsjednik ove zemlje. Jedini pravi nasljednik njegove loze jeste sin od Kimovog polubrata Kim Han Sol, koji je prije nekoliko godina studirao u Mostaru. Upisao je koledž UWC, na kojem je diplomirao 2013. godine, te se odselio u Francusku. Nakon par godina provedenih u Francuskoj, odselio je u Kinu gdje i danas živi.

Pošto sa Kim Jong Unom nije u najboljim odnosima, pretpostavlja se da će tek nakon eventualne smrti trenutnog vladara Sjeverne Koreje, mladi Kim Han Sol dobiti dozvolu za povratak u Sjevernu Koreju, te će zauzeti mjesto predsjednika te države.

Za vrijeme njegovog boravka u Hercegovini, Kim Han Sol je okusio čari slobodnog života, a prvi put je posjetio i fudbalsku utakmicu, i to čiju drugo nego najvećeg hercegovačkog kluba, mostarskog Veleža. Odmah se zaljubio u Rođene, te je nakon toga bio čest gost na utakmicama.

(Sportske/MiruhBosne)

Previous Visoko: Za 580 porodica obezbjeđena proljetna sjetva krompira
Next Sarajevska izletišta i centralne šetnice za 1. maj (Foto)

You might also like

NAŠI DANI

SDBiH: SDP u Bratuncu radio isto kao i u Srebrenici – lične podatke Bošnjaka prosljeđivali u Srbiju

Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine, partija koja je 2019. formirana u Tuzli nakon raskola sa SDP-om, izdala je saopćenje. (Predsjednik ove stranke je Enver Bijedić, on je bivši predsjednik Kantonalnog odbora

NAŠI DANI

Firma iz Cazina skratila radno vrijeme kako bi radnice bile više s porodicom

  U firmi “CPU Infotech” iz Cazina, koja se bavi prodajom računarske opreme, odlučili su da zaposlenicama skrate radno vrijeme za jedan sat kako bi one mogle provoditi više vremena

NAŠI DANI

Stjepan Mesić primio priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva, koje su mu uručili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.