Hollywood: Melissa Barrera, još jedna glumica na udaru zbog propalestinskih stavova

Hollywood: Melissa Barrera, još jedna glumica na udaru zbog propalestinskih stavova

Melissa Barrera, jedna od zvijezda petog i šestog filma Scream, više se neće pojavljivati ​​u sedmom dijelu franšize.

Glumica je izbačena iz Scream VII nakon niza postova na društvenim mrežama u kojima se izražava podrška palestinskoj stvari i kritiziraju izraelske akcije od izbijanja rata između Izraela i Hamasa, pišu američki mediji.

Barrera (33) je otvoreno govorila o sukobu na Instagramu, pozivajući na prekid vatre u Gazi i Izraelu prošlog mjeseca, a nedavno opisujući Palestinu kao “koloniziranu zemlju” i optužujući izraelske snage za “genocid i etničko čišćenje” na svom Instagram Storyju. 

Spyglass Media Group, koja producira filmove Scream, rekla je u izjavi od utorka navečer: “Spyglassov stav je nedvosmisleno jasan: Imamo nultu toleranciju prema antisemitizmu ili podsticanju mržnje u bilo kojem obliku, uključujući lažne reference na genocid, etničko čišćenje, holokaust iskrivljavanje ili bilo šta što flagrantno prelazi granicu u govor mržnje.”

Predstavnici kompanije Paramount Pictures, koja distribuira filmove Scream, odbili su komentirati. Predstavnik Barrere nije odmah odgovorio na zahtjev EW-a za komentar.

Utorak je također donio vijest da je od Susan Sarandon odustala njena agencije za talente, UTA, nakon primjedbi koje je iznijela na propalestinskom skupu u New Yorku.

Melissa Barrera, Susan Sarandon i drugi u Hollywoodu gube poslove, reprezentujući komentare o ratu između Izraela i Hamasa, naslov je članka u magazinu Time.

Susan Sarandon: Ne morate biti Palestinac da razumijete kako je masakr skoro 5.000 djece neprihvatljiv i ratni zločin

Previous Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, Ljubljana - 31 medalja za bosanske karatiste
Next Gradonačelnica Sarajeva podnijela prijavu FUP-u protiv direktora Aluminija

You might also like

NAŠI DANI

WHO: U izraelskim napadima ubijeno 509 Palestinaca u bolnicama

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je izvještaj u kojem navodi da su izraelski napadi na zdravstvene ustanove na okupiranoj palestinskoj teritoriji rezultirali smrću 509 Palestinaca, uključujući pacijente i zdravstveno osoblje,

NAŠI DANI

SAD se bori s konfederacijskom prošlošću, nastavljeno rušenje kipova (Video)

Demonstranti širom SAD-a obaraju statue historijskih ličnosti, Nancy Pelosi traži uklanjanje kipova iz Kongresa. Demonstranti protiv rasizma u Portsmouthu, u državi Virginiji, obezglavili su, a zatim i srušili statuu koja

NAŠI DANI

Tomislavgrad: Turski vojnici EUFOR-a spasili porodicu s trudnicom zaglavljenu u snijegu

  U rutinskoj patroli od kampa u Butmiru do Livna, tim u kojem je bilo osam turskih vojnika, pripadnika snaga EUFOR-a, predvođen poručnikom Erolom Erginom, u blizini Tomislavgrada naišao je