Hotelska grupacija iz Sarajeva nudi šansu mladima – uskoro konkurs za edukaciju i zapošljavanje

Hotelska grupacija iz Sarajeva nudi šansu mladima – uskoro konkurs za edukaciju i zapošljavanje

Kako bi osnažili imidž mladih na tržištu rada i omogućili im zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, najveća hotelska grupacija u zemlji Europe Group Sarajevo prvi put otvara konkurs za edukaciju, doedukaciju i certificiranje kandidata sa biroa za zapošljavanje iz cijele države.

Osim  edukacije, omogućit  će im i sticanje prvog radnog iskustva, odnosno prijem u stalni radni odnos.

Generalni direktor Europe Group Rasim Bajrović podsjećajući da je Evropska unija otvorila svoje tržište rada, kaže da je značajan broj bh. radnika koji u potrazi za poslom odlaze u inozemstvo.

”Činjenica je da smo jako deficitarni sa kadrovima raznih profila u privredi, posebno u segmentu hotelijerstva, ugostiteljstva, turizma, i to je glavni razlog da smo se odlučili da otvorimo konkurs za edukaciju, doedukaciju i prekvalifikaciju radne snage gdje će prednosti imati kandidati sa biroa za zapošljavanje”, istaknuo je Bajrović.

Svaki kandidat koji uspješno završi kurs dobit će Certifikat Europe Group i istovremeno će dobiti stalno zaposlenje.

Bajrović smatra da obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regiji ne prati dovoljno zahtjeve tržišta rada, ekonomije, te da mladi ljudi nailaze na prepreke u zapošljavanju, dok su posjedovanje potrebnih znanja, vještina, kompetencija koje poslodavci traže, danas preduvjet  za zapošljavanje.

”Već duži niz godina menadžment naše grupacije se zalaže za otvaranje fakulteta za hotelijerstvo po ugledu na fakultet u Opatiji koji ima najdužu tradiciju na ovim prostorima. Mi bismo njihovu teoriju i praksu u potpunosti implementirali kod nas, u Kantonu Sarajevo”, rekao je Bajrović.

Ovo je dobra prilika, dodao je, da počnemo saradnju javnog i privatnog sektora, te u tom smislu očekuje podršku i svaki vid pomoći i saradnje Vlade i Zavoda za zapošljavanje KS.

”Pozivamo sve hotelske grupacije u Bosni i Hercegovini da iskoriste ove mogućnosti, da zadržimo odliv radne snage, da mladima pružimo šansu da rade, da se ostvare kroz posao, ali i da zadovoljimo sve interne potrebe za radnicima”, poručio je Bajrović.

Edukaciju kandidata će izvoditi eminentni profesori iz hotelsko-ugostiteljske oblasti iz Bosne i Hercegovine i regiona, kao i stručnjaci i menadžeri Europe Group.

Rok za prijavu na konkurs bit će otvoren do 1.11.2019. godine, a kurs će biti organiziran u periodu od 15.11.2019. do 15.02.2020. godine.

Prema Bajrovićevim riječima, prijave se mogu dostaviti na recepciju hotela Europe u Sarajevu ili na e-mail adresu: berinab@hoteleurope.ba.

Inače, Europe Group je najveća i najuspješnija domaća hotelska grupacija u Bosni i Hercegovini koja posluje s pet renomiranih hotela u centru Sarajeva – Europe, Holiday, Art, Astra i Astra Garny i ima više od od 300 zaposlenih.

(PoslovneNovine/MiruhBosne)

Previous Sarajevo: Gradska Vijećnica od večeras sija u novom ruhu! (FOTO)
Next FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Tradicionalni i historijski motivi sve prisutniji na domaćim proizvodima

  Tradicija predstavlja jedan od glavnih temelja opstanka jedne zajednice kao kolektiva. Bogatstvo i važnost bosanskohercegovačke tradicije, njenih kulturnih, historijskih i društvenih vrijednosti prepoznali su mnogi ovdašnji umjetnici. Danas ih

MADE IN BOSNIA-387

Žetva pšenice u Semberiji: Cijena dobra, godina rodna

Na semberskim njivama pali su prvi otkosi pšenice, tako da je sjetva počela i prije uobičajenog roka. Očekuje se prosječno rodna godina. Prve analize pokazuju da je kvalitet zrna dobar,

Ekonomija/Biznis

Mak Zara reazlizirala svoj pvi izvoz u Švedsku

Mak Zara domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada realizirala je svoj prvi izvoz na tržište Švedske. Radi se o izvozu prepoznatljivog Mak Zara Suhog voća u čokoladi sa dodacima