I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

Državljanima Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova će od 1. juna biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru, javlja AA.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je večeras proširilo listu zemalja čijim državljanima će biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Njima će biti dozvoljen ulazak u crnu Goru bez karantina i samoizolacije.

“Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv, naše granice otvaramo u skladu s preporukama struke s velikim brojem zemalja. Na dobrobit građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta”, kazao je predsjednik Nacionalnog savjeta Milutin Simović.

Osim Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova, na spisku se nalaze i Hrvatska, Slovenija, Albanija, Norveška, Švajcarska, Island i Austrija.

U crnu Goru će biti dozvoljen ulazak i državljanima Poljske, Njemačke, Grčke, Danske, Mađarske, Azerbejdžana, Češke i Irske.

Kako se navodi, u Crnu Goru će moći da uđu građani država koje imaju manje od 25 oboljelih od koronavorusa na 100 hiljada stanovnika.

Previous Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!
Next Bahrudin Trbalić, od MIT-a do doktorata na Stanford Univerzitetu

You might also like

OTPOR BOSNE

Obilježen Dan općine i 25. godišnjica oslobođenja Kalesije (Video)

Nizom kulturnih, sportskih i drugih prigodnih manifestacija u Kalesiji je proteklih dana upriličeno obilježavanje 23. maja, Dana općine i 25. godišnjice oslobođenja Kalesije. Tim povodom danas je održana svečana akademija,

NAŠI DANI

Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare u Prozor-Rami, Dodik blokira odluku

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović proslijedio je članovima Predsjedništva BiH urgenciju Ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine u svrhu odobravanje korištenja resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za gašenje

NAŠI DANI

Napad na Novom Zelandu ima vezu sa srpskom nacionalističkom politikom

  Brenton Tarrant, terorista iz Australije, ubio je u terorističkom napadu na Novom Zelandu 49 ljudi, a ranio najmanje 20 u napadu na dvije džamije u gradu Christchurchu. U svom