Igman: Pri kraju radovi na izgradnji hotela vrijednog 14 miliona BAM

Igman: Pri kraju radovi na izgradnji hotela vrijednog 14 miliona BAM

Na olimpijskoj planini Igman privode se kraju radovi na izgradnji Hotela O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM u vlasništvu Top One Business Group iz Dubaija.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima obišao je jučer radove, a dočekao ga je vođa projekta uspješni sarajevski preduzetnik Emir Granov te direktorica hotela Meliha Hadžić.

– Nadamo se da ćemo otvorenjem našeg hotela doprinijeti razvoju turizma na našoj olimpijskoj planini Igman koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena – rekao je Granov.

Na Igmanu planiraju i izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji uključuje fudbalske terene po FIFA i UEFA standardima, teniske terene kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove.

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta. Fitnes sala je prema riječima Granova sa najboljom opremom u regionu, a urađena je po uzoru na onu ekipe Manchester City-a.

Tu je i 25 metarski bazen. Gostima će biti na raspolaganju wellness i spa usluge, kao i ostali sadržaji koji garantuju istinski hedonizam.

Previous Bosanski učenici osvojili 7 medalja na internacionalnim olimpijadama iz matematike i informatike
Next Sarajevo večeras igra protiv Celtica za plasman u Europa ligu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Tešanjska firma zapošljava 40 radnika iz Bangladeša

Tešanj, najrazvijenija općina u Zeničko-dobojskom kantonu, suočava se s ozbiljnim problemima u pronalaženju dovoljnog broja radnika, a ekonomska napredovanja usporava nedostatak domaće radne snage. Kompanije, uključujući Madi, mesnu industriju, počele

BH RAZGLEDNICA

Kućica na stijeni ‘Ludi kamen’ – atrakcija Etno-avlije Mačkovac

Izaziva pažnju posjetilaca, posebno kod mladih ljudi koji planiraju uploviti u bračne vode Uposlenici Etno-avlije „Mačkovac“ kod Banovića, s obzirom na to da zbog pandemije koronavirusa više od dva mjeseca nisu

Ekonomija/Biznis

U Bosni i Hercegovini zabilježen rast od čak 210% zaposlenosti u IT sektoru

Programeri, ali i svi ostali zaposleni u IT sektoru, zvanično su najmanje osjetili posljedice epidemije koronavirusa. Ovo potvrđuje činjenica da je tokom prošle godine u Bosni i Hercegovini zabilježen rast