Industrijski, energetski i infrastrukturni projekti za razvoj Konjica

Industrijski, energetski i infrastrukturni projekti za razvoj Konjica

Premijer Federacije BiH  Fadil Novalić sa saradnicima danas je posjetio Općinu  Konjic i općinskog načelnika Osmana Ćatića.

Ovom prilikom razgovarano je  o aktuelnim temama koje su važne za lokalnu zajednicu, autoputu koji prolazi kroz područje općine Konjic i projektima Elektroprivrede koji su u planu.

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije predstavio je projekat  vjetroparka “Bitovinja” na području općine Konjic, čija ukupna investicija iznosi između 150 i 170 milona KM.

– Riječ je o projektu za koji su sva mjerenja i sve pripreme u prethodnom periodu urađene, to je  ekonomski projekat koji je jedan od naboljih u ovom dijelu Evrope i mi uskoro očekujemo Izvedbeni projekat, a nakon toga i gradnju – kazao je Džindić , najavljujući kako će se u narednom periodu nakon današnjih razgovora i sa predstavnicima privrednika iz Konjica, pristupiti  proširenju kapaciteta P.D. Igman,  Konjic, kao bi se mogli ispoštovati svi aktuelni, ali i predviđeni ugovori.

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH naglasio je da će se u narednom periodu  posvetiti posebna pažnja sugestijama i zahtjevima Općine Konjic kada je riječ o projektovanju Koridora V c, koji prolazi kroz područje općine Konjic, najavljujući zajedničke aktivnosti sa lokalnom zajednicom u tom segmentu.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se premijeru Novaliću, ministru i direktorima javnih preduzeća, koji su danas prisustvovali sastanku i raspravljali o bitnim pitanjima za stanovnike općine Konjic, iskazujući spremnost Općine Konjic i općinske administracije  da pruže  maksimalnu podršku pripremi i realizaciji pomenutih projekata.

Previous Lakić – Brčaninović ponosna na kćerku i bosanske košarkašice: Zaslužile su plasman na Eurobasket
Next Izložbom "Zlatni vez" Gazi Husrev-begove biblioteke predstavljeni radovi sedam naših autora kaligrafije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Za Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine 20,5 miliona KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima – Transfer

ŽIVOT

Povratnik iz Amerike ulaže u rodni kraj: Investicija koja donosi nadu u Kamenicu kod Zvornika

Kada se Mustafa Redžić vratio iz Amerike u rodnu Kamenicu kod Zvornika zatekao je mjesto koje se još uvijek nije oporavilo od rata završenog prije 22 godine. Posljedice stradanja bile

MADE IN BOSNIA-387

Vispak uveo IFS Food standard, ojačane izvozne pozicije

Vispak d.d. Visoko uveo je IFS standard. Certifikaciju je 25. juna ove godine provela jedna od vodećih certifikacijskih i inspekcijskih kuća u regiji , TÜV NORD ADRIATIC.  IFS je široko