„INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

„INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

INTRAL BH, kompanija etablirana na evropskom tržištu  godinama je sarađivala sa Fabrikom obuće “Aida” Tuzla. Prilikom stečajnog postupka u Aidi investirali su u proizvodnju, a prošle godine Intral je kupio Aidu i uposlio 80 radnika koji su željeli ostati.

Ukupno ima oko 300 radnika. Među njima je i nekoliko radnika nekadašnjeg giganta u proizvodnji obuće- Fortune. Potrebno je još radnika.  

Previous Predsjedavajući državnog Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu
Next KS: Parkovi dobili ime po Safetu Isoviću i Kemalu Montenu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kupujmo domaće proizvode, tako čuvamo i radna mjesta mnogih u Bosni i Hercegovini

Ekonomske i finansijske posljedice izazvane globalnom pandemijom koronavirusa jasno su pokazale ogroman značaj domaće proizvodnje kao i važnosti mnogo veće upotrebe domaćih proizvoda kako bi cijela zemlja u konačnici imala

Ekonomija/Biznis

Fibraworld iz Gradačca izvozi skoro kompletnu proizvodnju

  Firma Fibraworld iz Gradačca bavi se proizvodnjom profila od fiberglasa ili stakloplastike, što podrazumijeva složeni materijal od staklenih niti međusobno povezanih sintetskom smolom. Firma proizvodi oko 400 raznih profila od fiberglasa,

Ekonomija/Biznis

Dubai: Investitori iz Emirata namjeravaju u Bosni graditi hotel sa 7 zvjezdica

  Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova UAE, Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju, koja je održana od 9. do 11.