Pozitivna priča o radu i proširenju proizvodnje: Intral planira zaposliti novih 150 radnika (Video)

Pozitivna priča o radu i proširenju proizvodnje: Intral planira zaposliti novih 150 radnika (Video)

U kompaniji  Intral BH izrazili su potrebu za upošljavanjem novih 150 radnika, ali je kao preduslov neophodno osigurati i dodatni prostor za širenje proizvodnih kapaciteta.

Za sada su taj problem riješili sarađujući sa tri kooperantske firme, no ističi da žele školovati i obučiti nove radnike i pripremiti ih za proizvodni proces. Intral je otvoren i za saradnju sa školama,  kako bi dali doprinos u školovanju i stvaranju novih proizvodnih kadrova na području Tuzlanskog kantona, poručili su iz ove tvornice.
Više u video prilogu:
Sagovornik RTVTK bio je Alija Šehović, direktor Intral BH Tuzla.

Previous Jovan Divjak: Najveći moralni čin koji sam uradio je ostanak u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata
Next Donji Vakuf: Stotine ljudi na dženazi trojici ubijenih sugrađana

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vlast u TK-u će u 2022. refundirati troškove osnivanja firmi

Svi koji su se odlučili na pokretanje vlastitog biznisa, otvaranje obrta ili firme znaju koliko je dugotrajan, iscrpljujući, ali i finansijski zahtjevan taj korak. Olakšice na tom putu se, u

ZDRAVLJE

Reumal Fojnica ponovo otvorio vrata svojim korisnicima

Protekla godina bila je teška i za lječilišta u našoj zemlji. Pandemija koronavirusa i zabrana rada, te smanjen obim poslovanja, dodatno su usložili nagomilane probleme Lječilišta Reumal. No ovaj privredni

Ekonomija/Biznis

Sestre kreativan hobi pretvorile u mali biznis (Video)

“Tortice od pelena” i “Kinder maxi jaje” najpoznatiji su proizvodi sestara Mebrure Smajlović-Ćutuk i Merjeme Starhonić koje su svoj nekadašnji hobi tokom pandemije koronavirusa pretvorile u mali biznis.