Irfan Halilagić – 34-godišnji pravnik iz Lukavca bit će najmlađi premijer u državi

Irfan Halilagić – 34-godišnji pravnik iz Lukavca bit će najmlađi premijer u državi

Budući premijer TK najmlađi je na premijerskoj poziciji u Bosni i Hercegovini.

Lukavčanin Irfan Halilagić rođen je 1988.godine u Tuzli. Nakon završene Gimnazije u Lukavcu, 2011.godine. diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao zvanje diplomirani pravnik.

Trenutno zaposlen u J.P. “RAD” Lukavac na mjestu Stručnog saradnika za pravne poslove.

Aktivan član Stranke demokratske akcije Lukavac od 2008. godine, a od 2015. godine obavljao funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA OO Lukavac, koja je svojim aktivnostima i organizacijom uspjela okupiti nekoliko stotina mladih sa područja cijele općine Lukavac i važi za jednu od najorganizovanijih na području Tuzlanskog kantona.

Član Izvršnog odbora SDA Lukavac. Aktivno govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje djece, trenutno nastanjen u Lukavcu.

Na Izbornoj skupštini OO SDA Lukavac, održanoj 27.12.2019.godine, jednoglasno je od strane 103 prisutna delegata izabran za predsjednika Općinske organizacije SDA Lukavac.

Halilagić je ovih dana imenovan za mandatara nove Vlade Tuzlanskog Kantona.

“U periodu koji je pred nama, a s obzirom na momenat u kojem se nalazimo, promptno ćemo s koalicionim partnerima ući u razgovore oko podjele resora i izbor ministara za svaki resor. Očekujemo i vjerujemo da će naši kolekcioni partneri odabrati osobe koje prije svega mogu odgovoriti zadatku i koje će pokazati opredjeljenje za timski rad, kompetencije i sve što je potrebno da na najviši mogući nivo izdignimo rad buduće Vlade Tuzlanskog kantona”, kaže Halilagić za FTV.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović Halilagiću bi mandat trebao predati u ponedjeljak.

“Činjenica je da se približava kraj ovog mandata i u tom smislu ćemo morati reagovati prilično promptno, dobro analizirati i budžet TK-a i stanje u svakom od pojedinih resora i u kontekstu toga opredijeliti naše politike i mjere”, ističe Halilagić.

Dadaje da će te politike biti isključivo od interesa za građane Tuzlanskog kantona, kako bi se, kako kaže, izašlo iz trenutnog stanja i pronašla najbolja rješenja. Detalje oko rada buduće Vlade, ističe, pripremit će i iznijeti na ekspozeu na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

34-godišnji Halilagić bit će najmlađi premijer u Bosni i Hercegovini, uključujući sve nivoe vlasti.

(MiruhBosne/FTV)

Previous Ahmetović otkrio da u Bundestagu radi na konkretnom planu stabilizacije Bosne i Hercegovine
Next Žene iz okoline Kaknja dokazuju da je život na selu moguć - najbolje je već tu!

You might also like

NAŠI DANI

Utvrđeni rezultati lokalnih izbora 2020. godine, osim za Srebrenicu i Doboj

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je na subotnjoj sjednici izborne rezultate lokalnih izbora 2020. za sve gradove i opštine osim za Doboj i Srebrenicu, javlja AA. Centralna izborna komisija

NAŠI DANI

Krivična prijava protiv Milorada Dodika zbog napada na ustavni poredak države Bosne i Hercegovine

Zajedničko saopćenje Udruženja “Žene žrtve rata” i Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom podnošenja krivične prijave protiv gospodina Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U ponedeljak 13. 12. 2021.

NAŠI DANI

V. Kladuša: Sprema se smjena osuđenog ratnog zločinca koji općinom upravlja iz susjedne zemlje

Inicijativa za opoziv načelnika Općine Velika Kladuše Fikreta Abdića predata je 12. augusta službi Vijeća. Nju je potpisalo 12 vijećnika i to pet iz SDA, dva iz Naše stranke, dvojica