Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

U pismu se najavljuju napadi na džamije i muslimanima poručuje da napuste Švedsku

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio je pismo prijetećeg sadržaja u kojem se navodi da će u narednih 26 dana u džamijama i oko njih biti izvršena ubistva, javlja AA.

Pismo je stiglo na adresu Islamskog kulturnog centra u Trollhattanu kod Goteborga, a zbog sigurnosnih razloga Centar je obustavio program edukacije djece.

“Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“, još je jedna od prijetećih poruka iz pisma koje je izazvalo strah među uposlenicima i korisnicima usluga Islamskog centra.

Direktor Islamskog centra Shadi Mansor za švedske medije je kazao da se prijetnje moraju shvatiti ozbiljno te je zatražio od policije da zaštiti muslimane.

“Mi se tokom namaza okrenemo prema Mekki i obavljamo molitvu. U tim trenucima se ne možemo štiti, već možemo samo zatvoriti vrata. Policija nas mora zaštititi“, poručio je Mansor.

Policijski komesar Rickard Fremark izjavio je da je istraga u toku i da je rano za davanje bilo kakvih komentara.

Previous Bezglutenska hrana iz Bosne osvaja kupce
Next Tatarevići imaju prvi Api-Inhal centar u Srednjoj Bosni, a uslugu inhalacije ne naplaćuju

You might also like

NAŠI DANI

Obilježavanje godišnjice na Korićanskim stijenama: Životi okončani nekoliko kilometara od slobode

Danas se obilježava 29. godišnjica ubistava oko 200 civila, Prijedorčana i Kozarčana, koja su počinjena 1992. na Korićanskim stijenama na planini Vlašić. Svi ubijeni iz Prijedora do danas nisu pronađeni,

NAŠI DANI

U Kantonu Sarajevo od sutra maske obavezne i na otvorenom

U Kantonu Sarajevo od sutra će biti obavezne maske i na otvorenom, potvrđeno je za BHRT iz Kriznog štaba Kantona Sarajevo. Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je

NAŠI DANI

Crnogorski mitropolit Mihailo: Boje se reparacije, zbog toga odbijaju priznati genocid u Srebrenici

Zločin nema uporište ni u jednoj velikoj religiji, i one koji rade takve stvari ne možemo smatrati ljudima, rekao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (CPC), nakon što je u