Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

U pismu se najavljuju napadi na džamije i muslimanima poručuje da napuste Švedsku

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio je pismo prijetećeg sadržaja u kojem se navodi da će u narednih 26 dana u džamijama i oko njih biti izvršena ubistva, javlja AA.

Pismo je stiglo na adresu Islamskog kulturnog centra u Trollhattanu kod Goteborga, a zbog sigurnosnih razloga Centar je obustavio program edukacije djece.

“Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“, još je jedna od prijetećih poruka iz pisma koje je izazvalo strah među uposlenicima i korisnicima usluga Islamskog centra.

Direktor Islamskog centra Shadi Mansor za švedske medije je kazao da se prijetnje moraju shvatiti ozbiljno te je zatražio od policije da zaštiti muslimane.

“Mi se tokom namaza okrenemo prema Mekki i obavljamo molitvu. U tim trenucima se ne možemo štiti, već možemo samo zatvoriti vrata. Policija nas mora zaštititi“, poručio je Mansor.

Policijski komesar Rickard Fremark izjavio je da je istraga u toku i da je rano za davanje bilo kakvih komentara.

Previous Bezglutenska hrana iz Bosne osvaja kupce
Next Tatarevići imaju prvi Api-Inhal centar u Srednjoj Bosni, a uslugu inhalacije ne naplaćuju

You might also like

NAŠI DANI

Protest sindikata: Zahtjev za minimalnom platom od 1.000 KM

U četvrtak je u Sarajevu održan protest Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, javlja AA. Protest je počeo ispred sjedišta Udruženja poslodavaca FBiH, nakon čega su se učesnici zaustavili ispred

NAŠI DANI

Akademija povodom 26 godina postojanja Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

  Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, povodom 26 godina od osnivanja, održalo je večeras u Vijećnici svečanu Akademiju na kojoj su uručene zahvalnice, plakete i posebno priznanje Počasni član Vijeća laureatima

NAŠI DANI

Skupština Crne Gore sa 55 glasova usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Skupština Crne Gore usvojila je rezoluciju o genocidu u Srebrenici, javlja AA. Za usvajanje rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam poslanika. Rezoluciju su podržali