Iz Sarajeva krenuo BH voz prema Bihaću (VIDEO)

Iz Sarajeva krenuo BH voz prema Bihaću (VIDEO)

 

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) uspostavile su danas liniju Sarajevo – Bihać – Sarajevo, a putnike će na ovoj relaciji prevoziti savremeni talgo vozovi. 

Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 kilometara, promotivni voz za Bihać svečano je danas krenuo sa Željezničke stanice Sarajevo.

Uz sanaciju kontaktne mreže, Željeznice FBiH su radile i na uređenju stanica Bihać, Cazin Srbljani, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka kako bi se stvorili što povoljniji uslovi za prihvat budućih putnika.

Prema planiranom redu vožnje za 2017/2018. godinu, voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati.

Iz Bihaća voz će kretati u 01:57 sati, a u Sarajevo će stizati u 10:28 sati.

Karta u jednom smjeru će koštati 36,70 KM, a povratna karta 59,10 KM s popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama.

Vozovi s Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno pet kabina s dva posteljna mjesta u svakoj kabini.

Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo – Bihać, odnosno Bihać – Sarajevo iznosi 60,70 KM.

Previous Fočanski imam nosi dres FK Sutjeska
Next Milojko Pantić: Šovinistička svijest i plitkoumlje okovalo Srbiju

You might also like

NAŠI DANI

Vlasnici štandova u “Kvadrantu” sumnjaju: Požar izbio u dijelu pijace koji je prazan, zašto se vatra proširila tako brzo?

U požaru u kojem je jučer skoro u potpunosti izgorjela pijaca “Kvadrant” u sarajevskom naselju Otoka, danas je čuvaju policajci, a vlasnici štandova okupili su se i nijemo gledaju u

NAŠI DANI

‘Znamo dobro šta se dešavalo u historiji u Bosni i Srebrenici, u srcu Evrope, i kako su evropske države i tada šutile i zatvarale oči na krvoproliće, kao i danas’

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da evropske zemlje imaju dug prema Izraelu i da zato nijemo promatraju krvoproliće u palestinskoj Gazi, baš kao što su onda bili

NAŠI DANI

Novalić u Bihaću: Osigurana sredstva za projektovanje i početak gradnje brze ceste

 Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je boravio u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, gdje je u Bihaću je razgovarao s kantonalnim premijerom Mustafom Ružnićem. Tema sastanka bile su