Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

CJELOKUPNO POVEĆANJE PRIMANJA U DOMU NARODA PSBIH DO KRAJA MANDATA ĆU UPLAĆIVATI ORGANIZACIJI POMOZI.BA

Cjelokupan iznos za koji će biti uvećana moja primanja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nakon usvajanja Budžeta usmjerit ću u humanitarne svrhe. Taj iznos ću do kraja mandata uplaćivati organizaciji Pomozi.ba.

Od svih zastupnika i delegata SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ministara i zamjenika ministara iz SDA u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ću zatražiti da razliku u primanjima, također, usmjere u humanitarne svrhe.

SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja zvaničnika na državnom nivou, a povećanje plaća službenika sa niskim primanjima.

SDA je podržala usvajanje Budžeta, iako smatramo da je povećanje ionako previsokih primanja državnih parlamentaraca nepotrebno i dodatno produbljuje postojeći jaz u primanjima.

Usvajanje Budžeta institucija Bosne i Hercegovine, nakon kontinuiranih višegodišnjih političkih blokada, omogućit će normalno funkcionisanje države i njenih institucija.

Budžet će također omogućiti i vraćanje plaća vojnicima, policajcima i ostalim državnim službenicima na nivo iz 2008. godine, čime će se konačno riješiti problem nesrazmjera u odnosu na plaće službenika na entitetskim, kantonalnim i općinskim nivoima.

Povećanjem osnovice za obračun plaća policajcima, vojnicima i državnim službenicima predviđena su i povećana primanja za državne zastupnike, delegate, ministre i njihove zamjenike, što se u ovom trenutku nije moglo izbjeći jer bi dodatno prolongiralo usvajanje Budžeta – saopćio je Bakir Izetbegović, jedan od čelnika Doma naroda u državnom parlamentu i predsjednik SDA.

Bosanski političar iznenadio javnost: ‘Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe’

Previous U Brezi otvoren novoizgrađeni pogon kompanije 'Kokoda'
Next Od stranih destinacija za ljetovanje, bosanski građani najviše biraju Tursku i Egipat

You might also like

NAŠI DANI

Podrška pobjednicima regionalnog takmičenja u simulaciji suđenja

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, dekanesu Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinku Grbo, asistenta Haruna Išerića i članice

NAŠI DANI

Mektić o ubistvu banjalučkog biznismena: ‘Ubistvo sa podpisom vlasti’

U Banjaluci je sinoć u kasnim satima ubijen biznismen Slaviša Krunić. ‘Ubistvo sa podpisom vlasti’ – komentar je državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića na vijest o ubistvu banjalučkog biznismena. Prije 4

NAŠI DANI

Srebro na EP za našu reprezentaciju u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ispustila je u petom setu desetu titulu prvaka Evrope, nakon što je rezultatom 3:2 po setovima danas poražena od selekcije Rusije u finalu