Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

CJELOKUPNO POVEĆANJE PRIMANJA U DOMU NARODA PSBIH DO KRAJA MANDATA ĆU UPLAĆIVATI ORGANIZACIJI POMOZI.BA

Cjelokupan iznos za koji će biti uvećana moja primanja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nakon usvajanja Budžeta usmjerit ću u humanitarne svrhe. Taj iznos ću do kraja mandata uplaćivati organizaciji Pomozi.ba.

Od svih zastupnika i delegata SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ministara i zamjenika ministara iz SDA u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ću zatražiti da razliku u primanjima, također, usmjere u humanitarne svrhe.

SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja zvaničnika na državnom nivou, a povećanje plaća službenika sa niskim primanjima.

SDA je podržala usvajanje Budžeta, iako smatramo da je povećanje ionako previsokih primanja državnih parlamentaraca nepotrebno i dodatno produbljuje postojeći jaz u primanjima.

Usvajanje Budžeta institucija Bosne i Hercegovine, nakon kontinuiranih višegodišnjih političkih blokada, omogućit će normalno funkcionisanje države i njenih institucija.

Budžet će također omogućiti i vraćanje plaća vojnicima, policajcima i ostalim državnim službenicima na nivo iz 2008. godine, čime će se konačno riješiti problem nesrazmjera u odnosu na plaće službenika na entitetskim, kantonalnim i općinskim nivoima.

Povećanjem osnovice za obračun plaća policajcima, vojnicima i državnim službenicima predviđena su i povećana primanja za državne zastupnike, delegate, ministre i njihove zamjenike, što se u ovom trenutku nije moglo izbjeći jer bi dodatno prolongiralo usvajanje Budžeta – saopćio je Bakir Izetbegović, jedan od čelnika Doma naroda u državnom parlamentu i predsjednik SDA.

Bosanski političar iznenadio javnost: ‘Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe’

Previous U Brezi otvoren novoizgrađeni pogon kompanije 'Kokoda'
Next Od stranih destinacija za ljetovanje, bosanski građani najviše biraju Tursku i Egipat

You might also like

NAŠI DANI

Vlada KS odobrila 50.000 BAM Novom Pazaru za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o dodjeli transfera Gradu Novi Pazar u iznosu od 50.000 KM. Kako je, ovom prilikom, potcrtao

NAŠI DANI

Premijer Novalić sa školarcima iz Gradačca razgovarao na kuli Husein kapetana Gradaščevića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na kuli Husein kapetana Gradaščevića razgovarao je sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz Gradačca te

NAŠI DANI

Sarajevo Halal Fair 2019. – velike perspektive u halal industriji

Međunarodni sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019. održat će se od 26. do 28. septembra. Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma, Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB)