Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i čelnik državnog Doma naroda govorio je o aktuelnoj temi u našoj javnosti – mjerama susjedne RH a koje se odnose na obavezu karantina za bosanske građane koji putuju u tu zemlju.

-Makarsku rivijeru je punila Bosna i Hercegovina, trošila je tamo stotine miliona maraka. Zašto zaustaviti te ljude da dođu u ta pusta mjesta i da spase turizam u Hrvatskoj..?

-A za nas je šansa da te ljude okrenemo prema bosanskohercegovačkim turističkim destinacijama. Toliko ima toga lijepog u Bosni i Hercegovini, što naši ljudi mogu otići pa malo bolje upoznati – evo u ovoj prilici.

-Neka se malo naljute na Hrvatsku i neka odu u Hutovo blato, u Mostar, u Neum.. na razne pozicije u Bosni i Hercegovini. Na Baščaršiju, na Vlašić – na ove planine koje su pune zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović podsjeća da je SDA pozvala građane Bosne i Hercegovine da obilaze naše turističke destinacije. Ali i Hrvate. Pozvali smo građane Hrvatske da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

-Oni su ovdje dobrodošli – istakao je Bakir Izetbegović gostujući na Hayat TV.

Previous Sarajevo, sjećanje na djecu - ubijeni su dok su se igrali
Next Sevdisanje na Baščaršiji (Video)

You might also like

TURIZAM

Zbog povećanja broja turista u TK: Potrebno obučiti turističke vodiče

Zbog povećanja broja turista na području Tuzlanskog kantona, pojavila se potreba za obučavanjem turističkih vodiča koji će adekvatno odgovoriti na pitanja turista o kulturno-historijskom naslijeđu, tradiciji, običajima, arhitekturi objekata, društvenim

TURIZAM

FBiH: U aprilu turista za 14,3% više u odnosu na isti mjesec lani

Ukupan broj dolazaka turista u aprilu/travnju 2019. godine iznosio je 111.194 što je za 14,3% više u odnosu na april/travanj 2018. godine, a u odnosu na mart/ožujak 2019. godine više

TURIZAM

Tanović: Cijela Bosna i Hercegovina je turistički biser

Adis Tanović (36) jedan je od najvećih promotora turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Sa osam knjiga, koje govore o prirodnim i kulturološkim ljepotama naše zemlje, do sada je privukao na