Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i čelnik državnog Doma naroda govorio je o aktuelnoj temi u našoj javnosti – mjerama susjedne RH a koje se odnose na obavezu karantina za bosanske građane koji putuju u tu zemlju.

-Makarsku rivijeru je punila Bosna i Hercegovina, trošila je tamo stotine miliona maraka. Zašto zaustaviti te ljude da dođu u ta pusta mjesta i da spase turizam u Hrvatskoj..?

-A za nas je šansa da te ljude okrenemo prema bosanskohercegovačkim turističkim destinacijama. Toliko ima toga lijepog u Bosni i Hercegovini, što naši ljudi mogu otići pa malo bolje upoznati – evo u ovoj prilici.

-Neka se malo naljute na Hrvatsku i neka odu u Hutovo blato, u Mostar, u Neum.. na razne pozicije u Bosni i Hercegovini. Na Baščaršiju, na Vlašić – na ove planine koje su pune zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović podsjeća da je SDA pozvala građane Bosne i Hercegovine da obilaze naše turističke destinacije. Ali i Hrvate. Pozvali smo građane Hrvatske da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

-Oni su ovdje dobrodošli – istakao je Bakir Izetbegović gostujući na Hayat TV.

Previous Sarajevo, sjećanje na djecu - ubijeni su dok su se igrali
Next Sevdisanje na Baščaršiji (Video)

You might also like

TURIZAM

Daily Mail o Sarajevu: Cijenovno povoljan, prijateljski nastrojen grad

Sarajevo se nakon jedne decenije povezalo direktnim letom sa Londonom, a britanski Daily Mail je analizirao šta su Britanci za to vrijeme propustili i sastavio listu hotela, restorana i atrakcija

TURIZAM

Bosna i Hercegovina primamljiva zimska turistička destinacija sa povoljnim cijenama

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine i domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, značajna je zimska turistička destinacija, cijenama vrlo atraktivna, očekuje i turiste iz Turske, ističe u svom tekstu

TURIZAM

A taste of Bosnia – Promotivni video o našoj zemlji

Učenici međunarodne putujuće škole ‘Think Global School’ iz SAD-a, koji su prošle godine boravili u tromjesečnoj posjeti Bosni i Hercegovine izradili su promotivni video spot ‘Ukus Bosne’  ‘A Taste of Bosnia’,