Izetbegović: Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini

Izetbegović: Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini

U Vijećnici u Sanskom Mostu održana je tribina u organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sanski Most, kojoj je prisustvovao i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Izetbegović je istaknuo zadovoljstvo zbog ostvarenog napretka u Sanskom Mostu, te je iskazao punu podršku svim budućim projektima o kojima je konkretnije razgovarano na ranijem sastanku sa načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem i rukovodstvom Općinskog odbora SDA Sanski Most.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik SDA je kazao da na nju značajno utječe i situacija u svijetu, naročito u SAD-u i Evropskoj uniji.

Najvažniji vektor i najjača silnica u svemu tome je naša volja, volja SDA. Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo, a SDA ipak drži stabilnost, sigurnost i da se sve kreće u pravom smjeru – izjavio je Izetbegović.

Govoreći o odnosima u regionu, Izetbegović je pozvao na unapređenje tih odnosa, naročito Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom. U tom kontekstu je podsjetio da u Bosni i Hercegovini 60 posto Hrvata žive izmiješani sa Bošnjacima, te da je neophodno pronaći rješenje za izmjene Ustava i Izbornog zakona u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

Mi u Bosni i Hercegovini smo prije 400 ili 500 godina dokazivali da različite kulture, identiteti i vjere mogu da žive zajedno – kazao je Izetbegović.

Upozorio je Izetbegović na potrebu masovnijeg vakcinisanja kako bi se prevenirao nadolazeći talas pandemije koronavirusa. Predsjednik SDA je ukazao na potrebu provedbe ključnih reformi, poput reforme pravosuđa.

Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini. Ne neku bošnjačku pravdu nego vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini – poručio je Izetbegović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović boravio je danas i u Ključu, gdje je u okviru javne tribine razgovarao sa građanima. Izetbegović je posjetio i šehidsko mezarje u Velagićima.

Previous U požaru u Buća Potoku više ljudi izgubilo krov nad glavom, Općina Novi Grad Sarajevo obećala smještaj za sve
Next Obilježavanje godišnjice na Korićanskim stijenama: Životi okončani nekoliko kilometara od slobode

You might also like

NAŠI DANI

Nikola Koprivica izručen iz Kanade u Bosnu i Hercegovinu

 Nakon ostvarene komunikacije i saradnje Tužilaštva Bosne i Hercegovine s partnerskim institucijama Kanade, izvršeno je lociranje, identificiranje i izručenje državljanina BiH Nikole Koprivice (1954), općina Sokolac, osumnjičenog za zločine protiv

NAŠI DANI

Mostar: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti – “Mostar je puno dao za Bosnu i Hercegovinu”

  U Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka (FHN) Univerziteta “Džemal Bijedić” u utorak je održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. “Željeli smo da obilježimo Dan nezavisnosti BiH u

NAŠI DANI

Ahed Tamimi – simbol palestinskog otpora okupaciji, puštena iz izraelskog zatvora

  Mlada Palestinka koja je osam mjeseci bila u zatvoru jer je ošamarila dva izraelska vojnika, danas je oslobođena. Portparolka izraelskog zatvora rekla je Frans presu da su 17-godišnju Ahed