Izetbegović u društvu Selcuka Bayraktara, osnivača turske kompanije Baykar

Izetbegović u društvu Selcuka Bayraktara, osnivača turske kompanije Baykar

Predsjednik SDA – Stranka demokratske akcije Bakir Izetbegović prisustvovao je inauguraciji predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana.

Izetbegović je sinoć prisustvovao svečanoj večeri u palači Cankaya koju je nakon inauguracije organizirao predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Slika može predstavljati 4 osobe i tekst

Inauguraciji su prisustvovali i članovi državnog Predsjedništva.

Slika može predstavljati 2 osobe i gomila

Izetbegović je bio i u društvu Selcuka Bayraktara, osnivača turske kompanije Baykar, a fotografiju je objavio i Selçuk Bayraktar – čelnik globalno poznate proizvodnje dronova.

Izetbegović je ranije čestitao Eroganu na novom mandatu.

-Poštovani predsjedniče Erdogan, dragi brate,

Od srca Vam čestitam na historijskoj pobjedi koju ste ostvarili na izborima u Republici Turskoj.Masovna podrška građana koja je omogućila veličanstvenu pobjedu još jedna je potvrda ispravnosti puta kojim vodite Republiku Tursku i turski narod.Politički stabilna, ekonomski i vojno moćna Turska sa Vama na čelu, oslonac je i nama u Bosni i Hercegovini. Zbog toga se, osim u Turskoj, Vašoj pobjedi večeras raduje i veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine.Posebno nam je drago zbog činjenice da je i koalicija predvođena AK Partijom također dobila najveću podršku glasača i da ima većinu u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske.

Siguran sam da ćete nastaviti voditi Tursku na zadovoljstvo turskog naroda, da ćete ojačati njenu poziciju kao jedne od vodećih svjetskih sila, te da će kao i do sada Bosna i Hercegovina u Vama imati iskrenog prijatelja.

Želim vam mnogo uspjeha u narednom periodu i unaprijed se radujem procesima koji će dodatno osnažiti veze Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i bošnjačkog i turskog naroda.

Previous Bosanski bokser Edin Puhalo odbranio naslov prvaka Evrope
Next Bosanske kompanije izlažu na Sajmu namještaja i interijera imm 2023 u Kelnu

You might also like

NAŠI DANI

Mađarski premijer šokirao susjede: ‘Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku’

Mađarski premijer Viktor Orban dao je novu skandaloznu izjavu o hrvatskom teritoriju, pišu hr. mediji.  Orban je, naime, u intervjuu o zajedničkom embargu Evropske unije, kojem se Mađarska protivi, govorio

NAŠI DANI

Slovenački mediji: Hrvatska aferom sa prisluškivanjem isprobava da li može da podrije Dejton

Slovenački list Delo objavio je danas komentar u kojem se pita da li je hrvatska obavještajna služba posljednjom aferom sa prisluškivanjem slovenačkih zvaničnika samo isprobavala da li Hrvatska može da

NAŠI DANI

Sarajevo: Poddionica Prve transverzale dužine 1140 metara bit će završena za 18 mjeseci

  Radovi na dijelu trase Prve transverzale, od kružnog toka kod benzinske pumpe Gazprom do ulaza u prvi portal u sarajevskom naselju Šip, bit će okončani u narednih 18 mjeseci,