Izraelska aviokompanija započinje sezonske letove između Sarajeva i Tel Aviva

Izraelska aviokompanija započinje sezonske letove između Sarajeva i Tel Aviva

Arkia Israeli Airlines, druga najveća aviokompanija u Izraelu, započinje letove s Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Izrael, potvrđeno je za Bloomberg Adriju sa Sarajevskog aerodroma.

Sabina Kovač, saradnica za informisanje i standardizaciju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kazala je kako je Arkia Israeli dobila sve potrebne dozvole za letenje od nadležnih institucija, a planirano je da se operacije obavljaju u periodu od 15. juna do 5. oktobra 2024. godine, odnosno u ljetnom periodu, pokrivajući glavnu turističku sezonu i to jednom sedmično, odnosno subotom.

“Planirano je da avion iz Tel Aviva na Aerodrom Sarajevo slijeće u 07:45 h po lokalnom vremenu, dok je polijetanje iz Sarajeva za Tel Aviv planirano u 09:15 h po lokalnom vremenu”, kazala je Kovač.

Letovi bi se trebali obavljati Airbusom A321.

Arkia Israeli Airlines izraelska je aviokompanija s glavnim čvorištem na aerodromu Ben Gurion u Izraelu. Aviokompanija leti na više od 40 destinacija širom Evrope te dijelova Azije i Afrike. Neke letove imaju na redovnoj osnovi, ali većina se izvodi sezonski.

Kompanija je osnovana 1949. godine pod imenom Israel Inland Airlines i prvobitno je letjela na rutama od Tel Aviva do različitih regija unutar Izraela. U 1950-im godinama aviokompanija je rebrendirana i preimenovana u Arkia Israel Airlines, kako je poznata i danas.

Previous Ekskluzivni snimci Al Jazeere: Izrael plažu Gaze pretvorio u stratište bespomoćnih raseljenika
Next Predstavljeno idejno rješenje budućeg Spomen-obilježja civilnim žrtvama rata grada - Kantona Sarajeva '92. - '95.

You might also like

NAŠI DANI

Kako je oružje Streljačkog kluba Point pogrešno pretstavljeno i zloupotrebljeno u političke svrhe

Povodom pronalaska vatrenog oružja u prostorijama zgrade Općine Stari Grad Sarajevo saopćenjem za javnost obratili su se se iz Kluba za praktično streljaštvo i taktički trening Point. – Prije svega, a

NAŠI DANI

Griffiths: Ovo što se dešava Gazi je “izdaja čovječanstva”

Martin Griffiths, koordinator Ujedinjenih nacija (UN) za hitnu pomoć, izjavio je da se Palestinci sve više suočavaju sa smrću, uništenjem i glađu, javlja Anadolu. Griffiths je na društvenoj mreži X

NAŠI DANI

Buduća doktorica Medina Gromila pomaže u spašavanju stradalih u zemljotresu u Turskoj

Spasilački timovi iz Bosne i Hercegovine nastavljaju s akcijama traganja i spašavanja na području grada Hataya, jednog od najteže pogođenih u razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio južnu Turkiye