Jablaničkim jezerom plovi brod simboličnog naziva “Šeherzada“

Jablaničkim jezerom plovi brod simboličnog naziva “Šeherzada“

Pandemija koronavirusa koja je u svijetu prisutna već nekoliko mjeseci dovela je do značajnih promjena u životima ljudi širom svijeta. Ograničena su kretanja, a savjetuje se i izbjegavanje druženja. Posljedice otežanog prelaska granica nisu pretpjele samo mnoge zemlje, što se odrazilo na izvoz i uvoz, nego i samo kretanje stanovništva i njihove međuljudske odnose.

Mnogi ljudi, kako zbog nesigurnosti da li će doći do zatvaranja granica, ali i preporuka država na jačanju domaćeg turizma, odlučili su više vremena provoditi upoznavajući ljepote zemlje u kojoj žive. Izuzetak nije ni Bosna i Hercegovina, u kojoj su se mnogi stanovnici iz različitih razloga, okrenuli ka jačanju domaćeg turizma.

Bilo da je to odlazak na more, jezero, rijeke ili planine, mnogi su se odlučili od svakodnevnog stresa odmoriti u prirodi.

Slika

Jednu od takvih opcija moguće je iskoristiti i na Jablaničkom jezeru, kojim plovi brod simboličnog naziva “Šeherzada“. Naime, ovaj brod nekoliko godina je plovio draguljem Hercegovine, ali je zbog greške ranijeg vlasnika ostao u nepravilnom položaju i bio potopljen.

Njegov potencijal prepoznao je Alen Gostevčić u čijem je vlasništvu već godinu. Odlučio je brodu dati novi sjaj i osposobiti ga za plovidbu.

Ova ljepotica duga 12 metara, ima nosivost 40-50 osoba koja tokom višesatnog krstarenja Jablaničkim jezerom goste oduševljava prirodnim ljepotama.

”Ovo je jedini brod koji plovi Jablaničkim jezerom i zasigurno je najljepša atrakcija na našem jezeru, a usluge koje pruža su jedinstvene“, navodi Gostevčić u razgovoru za Anadolu Agency.

Polazak je s plaže ”Vila” u Ostrošcu, odakle se kreće prema plaži ”Peta“ u Paprasku, gdje se brod obično zaustavlja i gostima nudi mogućnost kupanja u jezeru. Plovidba se kasnije nastavlja prema plaži ”Čivelj“, a zatim i plažama u Čelebićima i Lisičićima.

Krstarenje i brod nude niz mnogućnosti za goste svih uzrasta, kako one najmlađe tako i one nešto starije. Dostupna je i mogućnost obroka te uživanja u izvrsnoj gastronomskoj ponudi.

Vlasnici navode kako je krstarenje moguće svaki dan u sedmici, ali da je potrebno obaviti rezervacije kako bi se ostvarili uslovi za plovidbu.

Rezervacije i više informacija o krstarenju dostupno je na stranici na društvenoj mreži Facebook ”Rent a boat Šeherzada – Jablanica lake”.

Previous U New Yorku registrovan 'Bošnjak United' - fudbalski tim i Kulturno Sportska organizacija
Next Kalesija: 75-godišnji Suljo Fejzić ne pamti ovakav rod šljive (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo u prazničnom ruhu uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina u subotu, 25. novembra, obilježava Dan državnosti, a tim povodom ulice glavnog grada Sarajeva ukrašene su državnim zastavama, javlja Anadolu. Na stubovima javne rasvjete postavljene su državne

TURIZAM

Za četiri mjeseca Trebevićka žičara prevezla gotovo 400.000 putnika

  Trebevićka žičara je najveći infrastrukturni, ekonomski i turistički projekt koji je Grad Sarajevo realizirao poslije rata. Od 6. aprila do 25. jula ove godine evidentirano je 393.649 pojedinačnih vožnji

NAŠI DANI

Izložba oldtimera u Sarajevu, izložen i Mercedes iz ‘Otpisanih’

  Šesnaesta, a kako kaže predsjednik “Oldtimer” kluba Sarajevo Nedim Husić, vjerovatno i posljednja izložba oldtimer automobila i motora, održava se danas i sutra u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.