Jahanje konja nova atrakcija u Starom Gradu (FOTO)

Jahanje konja nova atrakcija u Starom Gradu (FOTO)

Na Sedreniku, u neposrednoj blizini OŠ Sedrenik (područni objekat OŠ“Mula Mustafa Bašeskija), udaljen svega pet minuta vožnje automobilom od Baščaršije, nalazi se Konjički klub „Hidalgo“.

Jedinstveno iskustvo jahanja konja u ovom klubu mogu doživjeti, kako osobe sa iskustvom u jahanju, tako i početnici, pa i djeca. Za prvu pomoć tu su obučeni i stručni instruktori.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u radu sa konjima Suada Vražalice, Konjički klub „Hidalgo“, koji je u dugogodišnjem vlasništvu porodice Potogija, sada je u novom ruhu i uspješno posluje. Sa Vražalicom, koji je 40. godina živio i radio u Francuskoj, klub je vidno uznapredovao, a kako kaže i sam Muhamed Potogija ovo je samo početak.

Image

Bez zadovoljnih konja, nema ni zadovoljnih jahača

PR menadžer kluba „Hidalgo“, Vedran Hasanagić, kaže da je „Hidalgo“ otvoren za sve ljubitelje ovog sporta. „Napravljen je novi jahači manjež dimenzija 60×40 metara i trenutno je najveći u Bosni i Hercegovini. Klub je obogaćen i novim okruglim padokom za obuku jahača početnika i trening konja. Za komfor konja, renovirali smo i obnovili štalu i boksove jer bez zadovoljnih konja, nema ni zadovoljnih jahača“, pojasnio je Hasanagić.

Klub posjeduje 14 vrhunskih grla, od čega je 10 utrenirano i koriste se za svakodnevne obuke.

Istakao je kako su konji pripremljeni za jahače svih uzrasta, te da časove vode certifikovani instruktori. Kazao je kako su se za ovaj posao odlučili jer su sportovi sa životinjama malobrojni, a ovakvi klubovi rijetki. “Želimo da se djeca što više približe konjima i životinjama uopšte, kao i prirodi“, ispričao je Hasanagić.

Image

Istinskih zaljubljenik u konjički sport

Suad Vražalica, koji je istinskih zaljubljenik u konjički sport, kazao je da je ponuda raznovrsna. „Osim treniranja u manježu, imamo i vanjska jahanja. Za osobe koje već imaju jahačko iskustvo i za napredne učenike škole jahanja organizujemo i grupne jahačke ture u prirodu, a najčešće idemo na Čavljak“, ističe Vražalica. Podsjetio je da konjički sport nema starosne granice i da je to jedini sport u kojem se ravnopravno takmiče muškarci i žene.

Ako smo Vam makar na trenutak probudili maštu i želju za avanturom, posjetite web stranicu kkhidalgo.com ili pozovite broj telefona 066 166 450 i saznajte nešto više o jahačkoj ponudi „Hidalga“.

Image

Jahanje u Starom Gradu

Jahanje konja u Starom Gradu i Sarajevu postaje sve popularniji vid rekreacije za lokalno stanovništvo i turiste. Konjički klub „Hidalgo“ na Sedreniku, najbliži je centru grada. Jahačka ponuda „Hidalga“ nudi besplatne konsultacije i upoznavanje sa trenerima i konjima prije nego odlučite da li su časovi jahanja za vas ili vašu djecu.Image

Previous Alma Zadić prva Bosanka u parlamentu Austrije
Next Još jedan uspjeh bh. proizvođača sireva: Vrhunski bosanskohercegovački sirevi osvojili prve nagrade

You might also like

TURIZAM

Etno-selo kod Gornjeg Vakufa, netaknuti prirodni biser

Kao nikada do sada, u ponudama domaćih turističkih agencija su obilasci interesantnih destinacija u našoj zemlji, što je najvećim dijelom refleksija još uvijek aktuelne pandemije koronavirusa. U Etno-selu “Mirna dolina“

NAŠI DANI

‘Ovo što smo stvorili ovdje, teško da bi bilo gdje u svijetu’

Travnik je manifestacijom pod nazivom Dani dijaspore, odlučio pokrenuti promjene. Onima koji su stigli na odmor, dane u rodnom gradu uljepšaće zajedničkim projektima iz kulture, a za one koje zanima

BH RAZGLEDNICA

Trebinje: ARIF ČUSTOVIĆ OŽIVLJAVA BARKE NA TREBIŠNJICI

  Trebinjac Arif Čustović, stolar star 67 godina, jedini je majstor u ovome kraju koji pravi barke i to uspješno radi više od pola vijeka.   Majstor Arif ne zna