Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima, Bazduljima, Gatalima, Raspudićima, Komšićima, Bajrovićima i Nikšićima je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju.

Šta hoće poručiti i reći Jergović i ini Jergovići, Raspudići, Gatale, Bazdulji, Bačanovići, Nikšići u Bosni i Hercegovini i okolo nje?

Miljenku Jergoviću, Raspudiću, Bazdulju, Bačanoviću, Gatalu i tim nekakvim ultraljevičarskim i ultradesničarskim javnim ličnostima od pisane riječi ne smetaju koride po Čevljanovićima i 100.000 Bošnjaka na takvim događajima. To će zdušno podržati i ismijavati, pa će brže bolje potrčati da uživaju u ekstazi nekog svog sadomazohističkog karakternog onanisanja negdje u zapaučenom prokrajku svojih prodanih duša.

Kada se u Konjević polje okupi 7.000 ljudi na jednom mjestu da zajednički dočekaju kraj posta u jednome danu, to je onda sramota, skandal, primitivzam, divljaštvo. Bošnjaci su dakle, a analogno tome i Bosanci, najbolji kad su na Čevljanskoj koridi jer tu ih  najlakše ismijavaju i ponižavaju nosioci europskih vrijednosti i ultraljevičari i ultradesničari.

Ako im je trn u oku jedan iftar u Stocu, jedinoj Općini u Bosni i Hercegovini koja je ostvarila gotovo maksimalni povratak prognanih i etnički očišćenih Bošnjaka tokom 1993.godine, i ako je moralnim protuhama i dežurnim higijeničarima problem što se u Sarajevu može nesmetano obaviti iftar, ili se na jednom mjestu u Podrinju okupiti 7.000 ljudi, šta onda glume i kurtoazno čestitaju sutrašnji Bajram vođe političke ljevice Komšić i Nikšić?

Kakve su to vođe ljevice, ako im se mlađahni Reuf Bajrović ističe kao najgraltiiji i najsrčaniji nosilac ideje i misli građanske političke opcije, i svi će sad čestitati Bajram, a svi bi da popljuju iftare i ramazanske ibadete koji su se obilježavali i javno. Ne pročitah niti čuh od ljevičara i ljevičarskih piskarala da su se ikada pobunili što se Ravnogorski četnički pokret mirno okuplja u Višegradu svako malo, godišnje i po nekoliko puta.

Ne, to ne zanima Jergovića, Bazdulja, Gatala, Raspudića, Komšića, Bajrovića i Nikšića. To je potpuno okej svima njima, i potpuno je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju. Ne brinite drugovi ljevičari, ultraljevičari i ultradesničari o iftarima, i o Bajramima. Krvavih Bajrama više neće biti, a mnogi ih priželjkuju i prizivaju. I opasno se igraju s emocijama i osjećajima ljudi. To je vrlo nisko, hinski i podmuklo.

Veliki iftar u Konjević Polju

 

Piše: N. BISE, 24satainfo

Previous Sarajevo: U Sabornoj crkvi služen parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH
Next Juventusov kamp za mlade i ove godine u Sarajevu

You might also like

RIJEČ

Zašto sam u subotu odabrala proteste u Tuzli, a ne one u Sarajevu

Teško da bilo ko više, ko je plaćen da o pravdi i pravednosti brine, čuje dugogodišnje vapaje, pozive, upozorenja sa protesta, u zdravlju oronulih srebreničkih majki. Piše: Almasa Hadžić Nisam

RIJEČ

‘Samo onaj ko je slijep kod očiju ne vidi šta se zapravo dogodilo’

Profesor na Sarajevskom Univerzitetu Vahidin Preljević prokomentarisao je aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji… Nadovezao se na komentar Irfana Čengića te kazao: -Nema se šta dodati ovome smislenom komentaru Irfana

RIJEČ

Mešalić: Razbijanje ‘osmorke’ je patriotski čin, javnost vidi šta rade i na državnom i na federalnom nivou

Mahir Mešalić, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da je nebitno hoće li njegova stranka biti u vlasti na nivou entiteta, ali da je