Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima, Bazduljima, Gatalima, Raspudićima, Komšićima, Bajrovićima i Nikšićima je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju.

Šta hoće poručiti i reći Jergović i ini Jergovići, Raspudići, Gatale, Bazdulji, Bačanovići, Nikšići u Bosni i Hercegovini i okolo nje?

Miljenku Jergoviću, Raspudiću, Bazdulju, Bačanoviću, Gatalu i tim nekakvim ultraljevičarskim i ultradesničarskim javnim ličnostima od pisane riječi ne smetaju koride po Čevljanovićima i 100.000 Bošnjaka na takvim događajima. To će zdušno podržati i ismijavati, pa će brže bolje potrčati da uživaju u ekstazi nekog svog sadomazohističkog karakternog onanisanja negdje u zapaučenom prokrajku svojih prodanih duša.

Kada se u Konjević polje okupi 7.000 ljudi na jednom mjestu da zajednički dočekaju kraj posta u jednome danu, to je onda sramota, skandal, primitivzam, divljaštvo. Bošnjaci su dakle, a analogno tome i Bosanci, najbolji kad su na Čevljanskoj koridi jer tu ih  najlakše ismijavaju i ponižavaju nosioci europskih vrijednosti i ultraljevičari i ultradesničari.

Ako im je trn u oku jedan iftar u Stocu, jedinoj Općini u Bosni i Hercegovini koja je ostvarila gotovo maksimalni povratak prognanih i etnički očišćenih Bošnjaka tokom 1993.godine, i ako je moralnim protuhama i dežurnim higijeničarima problem što se u Sarajevu može nesmetano obaviti iftar, ili se na jednom mjestu u Podrinju okupiti 7.000 ljudi, šta onda glume i kurtoazno čestitaju sutrašnji Bajram vođe političke ljevice Komšić i Nikšić?

Kakve su to vođe ljevice, ako im se mlađahni Reuf Bajrović ističe kao najgraltiiji i najsrčaniji nosilac ideje i misli građanske političke opcije, i svi će sad čestitati Bajram, a svi bi da popljuju iftare i ramazanske ibadete koji su se obilježavali i javno. Ne pročitah niti čuh od ljevičara i ljevičarskih piskarala da su se ikada pobunili što se Ravnogorski četnički pokret mirno okuplja u Višegradu svako malo, godišnje i po nekoliko puta.

Ne, to ne zanima Jergovića, Bazdulja, Gatala, Raspudića, Komšića, Bajrovića i Nikšića. To je potpuno okej svima njima, i potpuno je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju. Ne brinite drugovi ljevičari, ultraljevičari i ultradesničari o iftarima, i o Bajramima. Krvavih Bajrama više neće biti, a mnogi ih priželjkuju i prizivaju. I opasno se igraju s emocijama i osjećajima ljudi. To je vrlo nisko, hinski i podmuklo.

Veliki iftar u Konjević Polju

 

Piše: N. BISE, 24satainfo

Previous Sarajevo: U Sabornoj crkvi služen parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH
Next Juventusov kamp za mlade i ove godine u Sarajevu

You might also like

SPORT

Bosnić o razlozima za ostavku: Izbacivanje Pašalića sa spiska vrhunac je grubog miješanja u moj izbor igrača

Početkom sedmice sportsku javnost u Bosni i Hercegovini šokirala je vijest da je Vedran Bosnić podnio ostavku na poziciju selektora košarkaške “A“ reprezentacije BiH i to svega dvadesetak dana uoči

RIJEČ

Ukrajina je bitna, ali i Bosna je bila prije 30 godina. Gdje je tada bilo negodovanje?

Odjeci sukoba glasni su u Sarajevu na ovu potresnu godišnjicu, ali postoji jedna ključna razlika, piše Ed Vulliamy za britanski Guardian. Ove sedmice bit ćemo podvrgnuti daljnjim užasnim izvještajima iz Ukrajine:

RIJEČ

‘Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo’ – poruka novog selektora koja je zasmetala Dodikovom sinu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je dobila novog selektora. Stručnjak porijeklom iz Crne Gore Duško Vujošević predvodiće Teletovića, Nurkića, Musu… Ovih dana Vujošević se oglasio jednim otvorenim pismom i