Kako je Lana isplivala za prvu medalju naše države u plivanju na SP

Kako je Lana isplivala za prvu medalju naše države u plivanju na SP

Lana Pudar, treće mjesto na seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dhabiu u disciplini 200m delfin, sa novim juniorskim rekordom Evrope u vremenu 02:04.88.

Nakon što je osvojila srebro i prvu medalju uopće na Svjetskim prvenstvima za Bosnu i Hercegovinu, mlada plivačica nije krila oduševljenje.

A iz njenog kluba ‘Orka’ poručili su nadležnima da se pobrinu oko izgradnje bazena.

-Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja!! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To Vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

-Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala Vam od srca na tome, istakli su. Zahvalili su se i Laninim roditeljima i trenerima.

Bosnu i Hercegovinu na ovom SP predstavlja ukupno četiri plivača, po dvoj u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pored Pudar, ističe se svojim talentom još jedna tinejdžerka, Iman Avdić. Iman je još mlađa od Lane i njene najbolje rezultate tek možemo očekivati.

(MiruhBosne)

Previous Lana Pudar 3. na 200 metara na Svjetskom prvenstvu!
Next Nova proizvodna firma u Bihaću

You might also like

SPORT

Na Mešinom spisku za Gibraltar i Albaniju nekoliko novajlija: Među Zmajevima i Kenan Kodro

A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 25. marta u Zenici dočekati selekciju Gibraltara u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Selektor Mehmed Baždarević odabrao je 24 igrača na koje računa za

NAŠI DANI

Navijači kampuju u Zenici kako bi ujutro stigli kupiti ulaznice za utakmicu Bosna – Irska

Skoro stotinu navijača nogometne reprezentacije Bosne i Heregovine kampuje ispred poslovnice Centrotoursa u Zenici kako bi bili sigurni da će ujutro doći do ulaznica za prvu utakmicu baraža između Bosne

SPORT

Bosanski sportisti kroz kampanju ‘Glas sportista’ traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportski savezi u BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju „Glas sportista“ potaknu na promjene sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u Bosni i