Kalesija: Pronašli torbu punu eura pa je vratili gastarbajteru

Kalesija: Pronašli torbu punu eura pa je vratili gastarbajteru

U červrtak je ispred hotela “Košuta” oko 12 sati pronađena torba u kojoj se nalazilo oko 75.000 €.

Kako NEON Televizija nezvanično saznaje, torbu je pronašao na parkingu redovan gost ovog objekta.

-“Gost našeg hotela je predao radniku na parkingu torbu, niko nije znao šta se nalazilo u torbi, čekali smo da se vrate po nju”, kazali su iz ovog hotela.

Nakon par sati, stigla je osoba čiji je identitet poznat redakciji. Kako tvrdi naš izvor, čim je osoba stigla otvorila je torbu da provjeri da li je sav novac tu.

-“Tad smo i saznali šta je u torbi, srećom pa je torba došla u prave ruke jer se radi o velikoj sumi novca”, ističu iz hotela.

Svakako ovom prilikom moramo pohvaliti savjesnog građanina koji je pronašao torbu, kao i uposlenike “Košute” koji su uložili maksimalan trud u pronalazak osobe čija je torba izgubljena.

-Torbu je pronašao Hasan Alić, zvani Ramiz, iz Mahale, općina Osmaci potvrdio je vlasnik hotela.

-On je taj dan bio na Ikrar dovi (Hadžijska dova) povodom odlaska na hadž Mevle Karabegović. Torbu je pronašao kada je pošao na podne-namaz u kalesijsku Čaršiju džamiju. U hotelu „Košuta“ je bio organiziran ručak za vjernike koji su bili na Ikrar dovi.

– Vlasnik torbe je naš čovjek koji živi i radi u inozemstvu. Ispred hotela je parkirao auto i bio negdje u kupovini. Valjda mu je tada ispala torba sa novcem. Imao je sreću da ju je pronašao pošten čovjek – kazao je
vlasnik „Košute“ Ahmet Fazlić.

Previous Rumunija blokirala rusku vojnu isporuku Srbiji
Next Patent mladog inovatora iz Živinica osvojio prvu nagradu na balkanskom takmičenju

You might also like

NAŠI DANI

Spojen vijadukt Babina rijeka, najviši na Koridoru 5C

Na poddionici Klopče – Donja Gračanica danas je izvršeno spajanje i druge trase na vijaduktu Babina rijeka, čime je na dionici Koridora 5C Zenička obilaznica završen jedan od najzahtjevnijih građevinskih

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Stotine učenika na brdu Fortica svečano podigli zastavu Bosne i Hercegovine

  Oko 500 učenika iz osam mostarskih srednjih škola obilježilo je jučer Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečanim maršom i defileom sa državnim zastavama od Trga Musala do brda Fortica.

NAŠI DANI

ZVIZDIĆ PORUČIO DODIKU: POSTOJI I POSTOJAĆE SAMO JEDNA DRŽAVA, A TO JE BOSNA I HERCEGOVINA

  Izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “kojim pokušava osporiti državnost Bosne i Hercegovine i krivotvoriti stvarni status entiteta Republika Srpska, predstavljaju opasan pristup prizivanja neustavnog i nezakonitog djelovanja”, rekao