KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

Bosna i Hercegovina njeguje dugogodišnju tradiciju rada u tekstilnoj industriji, a za razvoj ove privredne grane postoji nekoliko prednosti. Blizina Evropske unije, školovana radna snaga, poštivanje rokova isporuke ugovorene robe, kao i kvalitetna odjeća i obuća, odlike su domaće tekstilne industrije.

Jedan od pozitivnih primjera jeste i firma Kaletex iz Kalesije, koja već 15 godina u kontinuitetu isporučuje uniforme za niz klijenata, uključujući i slovenačku i njemačku policiju.

Direktor Kaletexa Fikret Suljkanović za Faktor kaže da se za slovenačku policiju rade jakne i hlače po osnovu lohn poslova.

– Firma Uniforma iz Slovenije je naš partner i za nas obezbijedi posao. Nama su lohn poslovi interesantni jer imamo osiguranog kupca. Ove uniforme veoma su skupe i zahtjevne za proizvodnju. S Uniformom imamo dugogodišnju saradnju i preko njih smo radili i uniforme za njemačku policiju – Bundespolizei, a radili smo i za vojsku Kosova – ispričao je Suljkanović.

Pored ovih poslova, dodaje naš sagovornik, Kaletex proizvodi i kompletnu opremu za radnike kompanije Bingo.

– Bingo je naš partner i on nas je pratkično spasio od propasti. Imamo vlastitu kolekciju majica, trenerki, pidžama i drugih artikala koje se mogu kupiti u trgovačkom lancu Bingo – kaže direktor Kaletexa.

Fikret Suljkanović je kazao da je Kaletex pomogao Bosnu i Hercegovinu u ratu, kada je besplatno šio uniforme za Armiju RBiH, ali da danas ne može pobijediti na tenderima.

– Kada su se nakon rata ponovo pojavili tenderi, mi od raznih lobija nismo nikada mogli dobiti posao. Postoji monopol ljudi koji iz godine u godinu pobjeđuju na tim tenderima, a odgovorno tvrdim da radimo kvalitetnije proizvode od njih – kategoričan je Suljkanović.

Izvor: Faktor.ba

Previous Boks: Srebreničanin Alem Begić prvak Evrope
Next Tanović: Cijela Bosna i Hercegovina je turistički biser

You might also like

Ekonomija/Biznis

Procvat poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini: Maline i kornišoni za evropsko tržište

Poljoprivreda u BiH danas je jedna od najperspektivnijih djelatnosti i postaje takoreći moderno baviti se nekom poljoprivrednom proizvodnjom. Ove godine procvat je doživjela proizvodnja malina, kornišona i ljekovitog bilja, posebno

MADE IN BOSNIA-387

Koala Paintings, uspješna Firma iz Tešnja: Imaju 350 radnika, upošljavaju novih 50

  Kompanija Koala Paintings iz Tešnja traži 50 radnika za rad u novim pogonima fabrike u Industrijskoj zoni Bukva u Tešnju. U pogonu fabrike koji se rasprostire na 3.500 m2 trenutno

MADE IN BOSNIA-387

Domaći programeri pretekli IT giganta sa aplikacijom za prevođenje govora

Zajednička suradnja programera iz Sarajeva i Niša rezultirala je izradom aplikacije koja služi za prevođenje govora u realnom vremenu. Ovo zapravo znači da će osobe koje govore različitim jezicima biti