KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

Bosna i Hercegovina njeguje dugogodišnju tradiciju rada u tekstilnoj industriji, a za razvoj ove privredne grane postoji nekoliko prednosti. Blizina Evropske unije, školovana radna snaga, poštivanje rokova isporuke ugovorene robe, kao i kvalitetna odjeća i obuća, odlike su domaće tekstilne industrije.

Jedan od pozitivnih primjera jeste i firma Kaletex iz Kalesije, koja već 15 godina u kontinuitetu isporučuje uniforme za niz klijenata, uključujući i slovenačku i njemačku policiju.

Direktor Kaletexa Fikret Suljkanović za Faktor kaže da se za slovenačku policiju rade jakne i hlače po osnovu lohn poslova.

– Firma Uniforma iz Slovenije je naš partner i za nas obezbijedi posao. Nama su lohn poslovi interesantni jer imamo osiguranog kupca. Ove uniforme veoma su skupe i zahtjevne za proizvodnju. S Uniformom imamo dugogodišnju saradnju i preko njih smo radili i uniforme za njemačku policiju – Bundespolizei, a radili smo i za vojsku Kosova – ispričao je Suljkanović.

Pored ovih poslova, dodaje naš sagovornik, Kaletex proizvodi i kompletnu opremu za radnike kompanije Bingo.

– Bingo je naš partner i on nas je pratkično spasio od propasti. Imamo vlastitu kolekciju majica, trenerki, pidžama i drugih artikala koje se mogu kupiti u trgovačkom lancu Bingo – kaže direktor Kaletexa.

Fikret Suljkanović je kazao da je Kaletex pomogao Bosnu i Hercegovinu u ratu, kada je besplatno šio uniforme za Armiju RBiH, ali da danas ne može pobijediti na tenderima.

– Kada su se nakon rata ponovo pojavili tenderi, mi od raznih lobija nismo nikada mogli dobiti posao. Postoji monopol ljudi koji iz godine u godinu pobjeđuju na tim tenderima, a odgovorno tvrdim da radimo kvalitetnije proizvode od njih – kategoričan je Suljkanović.

Izvor: Faktor.ba

Previous Boks: Srebreničanin Alem Begić prvak Evrope
Next Tanović: Cijela Bosna i Hercegovina je turistički biser

You might also like

Ekonomija/Biznis

Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura

Prema analizi idejnog projekta na Koridoru 5c na trasi od Konjica do Mostara, koju su uradile JP Autoceste FBiH, južni dio autoputa A1 bi mogao biti pomjeren i ići kroz

Ekonomija/Biznis

TRZ Hadžići – Počeo izvoz ručnog bacača

Tehničko-remontni zavod (TRZ) Hadžići izvezao je prije nekoliko dana prve količine ručnog bacača RPG 7 MX 2 proizvedenog u ovom zavodu. Laki ručni raketni bacač kalibra 40 milimetara ujedno je

RIJEČ-

Načelnik Tešnja: Kako smo postali privredno čudo

Dok Bosna i Hercegovina ekonomski kleca, ova se opština doživljava kao parvo ekonomsko čudo! Prema podacima svih relevantnih međunarodnih institucija, u Tešnju je do sada stvoren najbolji ambijent za investicije,