KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

Bosna i Hercegovina njeguje dugogodišnju tradiciju rada u tekstilnoj industriji, a za razvoj ove privredne grane postoji nekoliko prednosti. Blizina Evropske unije, školovana radna snaga, poštivanje rokova isporuke ugovorene robe, kao i kvalitetna odjeća i obuća, odlike su domaće tekstilne industrije.

Jedan od pozitivnih primjera jeste i firma Kaletex iz Kalesije, koja već 15 godina u kontinuitetu isporučuje uniforme za niz klijenata, uključujući i slovenačku i njemačku policiju.

Direktor Kaletexa Fikret Suljkanović za Faktor kaže da se za slovenačku policiju rade jakne i hlače po osnovu lohn poslova.

– Firma Uniforma iz Slovenije je naš partner i za nas obezbijedi posao. Nama su lohn poslovi interesantni jer imamo osiguranog kupca. Ove uniforme veoma su skupe i zahtjevne za proizvodnju. S Uniformom imamo dugogodišnju saradnju i preko njih smo radili i uniforme za njemačku policiju – Bundespolizei, a radili smo i za vojsku Kosova – ispričao je Suljkanović.

Pored ovih poslova, dodaje naš sagovornik, Kaletex proizvodi i kompletnu opremu za radnike kompanije Bingo.

– Bingo je naš partner i on nas je pratkično spasio od propasti. Imamo vlastitu kolekciju majica, trenerki, pidžama i drugih artikala koje se mogu kupiti u trgovačkom lancu Bingo – kaže direktor Kaletexa.

Fikret Suljkanović je kazao da je Kaletex pomogao Bosnu i Hercegovinu u ratu, kada je besplatno šio uniforme za Armiju RBiH, ali da danas ne može pobijediti na tenderima.

– Kada su se nakon rata ponovo pojavili tenderi, mi od raznih lobija nismo nikada mogli dobiti posao. Postoji monopol ljudi koji iz godine u godinu pobjeđuju na tim tenderima, a odgovorno tvrdim da radimo kvalitetnije proizvode od njih – kategoričan je Suljkanović.

Izvor: Faktor.ba

Previous Boks: Srebreničanin Alem Begić prvak Evrope
Next Tanović: Cijela Bosna i Hercegovina je turistički biser

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Gračanički ‘Tring’ počeo izvoz elektronskih štampanih ploča (PCB) za EU

Nakon više od četiri godine ulaganja u opremu, tehnologiju i znanje uposlenika, Tring d.o.o. je počeo sa isporukom elektronskih štampanih ploča (PCB) za kupce u EU. Značajan je ovo korak,

Ekonomija/Biznis

Objavljen tender za izradu Studije izvodljivosti gradnje pruge Vareš-Banovići

Željeznice FBiH objavile su tender za izradu Studije izvodljivosti za gradnju pruge Vareš-Banovići. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ideja za projekat pruge Vareš-Banovići stara je više od 70 godina.

Ekonomija/Biznis

Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984.g i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u petak je počela aktivnosti  na proširenju proizvodnih