Karate: Svjetska liga za mlade – Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro

Karate: Svjetska liga za mlade – Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro

Sadin Mulahalilović iz Gradačca pobjednik je Svjetskog kupa u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) za mlade karatiste u borbama -84 kg.

Na takmičenju najboljih održanom u Poreču (RH) Mulahalilović je stigao do zlata nakon 5 izuzetno teških mečeva protiv iskusnih takmičara, aktuelnih osvajača evropskih i svjetskih medalja – protivnika sa Kosova, iz Poljske, Njemačke, Hrvatske i Italije. Mulahalilović, i pored određenih povreda, sa postignutih 16 poena i samo 5 izgubljenih u svih 5 borbi, dolazi do titule.

Slika može predstavljati 1 osoba i u zatvorenom
Mulahalilović

Mulahalilović (19) prvak je Bosne i Hercegovine i Balkana.

Naredni izazov za ovog karate šampiona bit će Evropsko prvenstvo.

Tamičar iz Gradačca nije jedini koji je s ovog takmičenja donio medalju u našu državu.

Na Svjetskoj ligi za mlade (WKF Youth League) član karate kluba “Mawashi” Sarajevo, Ahmed Busnov osvojio je srebrenu medalju u kategoriji mlađi kadeti U14 -45 kg.

Busnov je do medalje došao pobjedama nad predstavnicima Kosova (2:1) Ukrajine (1:0) Latvije (4:1), Azerbejdžana (5:3), a u finalnoj borbi izgubio rezultatom (5:6) od predstavnika Azerbejdžana.

Busnova je na takmičenju Svjetske lige za mlade, koje se u Poreču održava od 2. do 4. jula,  predvodio glavni trener kluba  Admir Zukan.

Previous Konjički sport sve popularniji u Bosni i Hercegovini (Video)
Next Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

You might also like

SPORT

Svečano su otvorene XXIV Zimske olimpijske igre „Peking 2022“

Na spektakularnoj ceremoniji 04. februara 2022. godine u glavnom gradu Kine, paljenjem Olimpijskog plamena, svečano su otvorene XXIV Zimske olimpijske igre „Peking 2022“.  Ceremonija otvaranja je otpočela odbrojavanjem od broja

SPORT

Evropa kup, Crans Montana: Muzaferija 2. u spustu

RAD, UPORNOST, POZRTVOVANOST = Elvedina Muzaferija Ona je svaki dan trenirala, vozila trke, neke uspjesno neke malo manje. Evropa kup na Bjelasnici je bilo njeno razocarenje. Htjela je svoju publiku obradovati.

SPORT

Ponovo sjajan: Double double Nurkića u pobjedi Portlanda (VIDEO)

Jusuf Nurkić nastavlja da pruža odlične partije, a tako je bilo i sinoć u pobjedi njegove ekipe nad Houston Rocketsima 110:102. Nurkić je za 29 minuta provedenih na parketu upisao