Karate: Svjetska liga za mlade – Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro

Karate: Svjetska liga za mlade – Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro

Sadin Mulahalilović iz Gradačca pobjednik je Svjetskog kupa u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) za mlade karatiste u borbama -84 kg.

Na takmičenju najboljih održanom u Poreču (RH) Mulahalilović je stigao do zlata nakon 5 izuzetno teških mečeva protiv iskusnih takmičara, aktuelnih osvajača evropskih i svjetskih medalja – protivnika sa Kosova, iz Poljske, Njemačke, Hrvatske i Italije. Mulahalilović, i pored određenih povreda, sa postignutih 16 poena i samo 5 izgubljenih u svih 5 borbi, dolazi do titule.

Slika može predstavljati 1 osoba i u zatvorenom
Mulahalilović

Mulahalilović (19) prvak je Bosne i Hercegovine i Balkana.

Naredni izazov za ovog karate šampiona bit će Evropsko prvenstvo.

Tamičar iz Gradačca nije jedini koji je s ovog takmičenja donio medalju u našu državu.

Na Svjetskoj ligi za mlade (WKF Youth League) član karate kluba “Mawashi” Sarajevo, Ahmed Busnov osvojio je srebrenu medalju u kategoriji mlađi kadeti U14 -45 kg.

Busnov je do medalje došao pobjedama nad predstavnicima Kosova (2:1) Ukrajine (1:0) Latvije (4:1), Azerbejdžana (5:3), a u finalnoj borbi izgubio rezultatom (5:6) od predstavnika Azerbejdžana.

Busnova je na takmičenju Svjetske lige za mlade, koje se u Poreču održava od 2. do 4. jula,  predvodio glavni trener kluba  Admir Zukan.

Previous Konjički sport sve popularniji u Bosni i Hercegovini (Video)
Next Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

You might also like

SPORT

Tuka pobjednik utrke na mitingu u Italiji: Amelovo najbolje vrijeme ove sezone

Amel Tuka slavio je sinoć na mitingu u italijanskoj Brugneri u utrci na 800 metara s vremenom 1:44.80. Prvi put u sezoni Tuka je istrčao trku u vremenu ispod 1:45.

SPORT

Edin Džeko novi igrač italijanskog šampiona Intera

Bosanski fudbalski repreztentativac Edin Džeko (35) stigao je danas u Milano gdje će nakon ljekarskih pregleda potpisati dvogodišnji ugovor s prvakom Italije – Interom. Nakon višegodišnjeg igranja za Romu, gdje

SPORT

Košarkaški reprezentativac Sani Čampara potpisao za tuzlansku Slobodu

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s bh. prvoligašem – Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle. Čampara je za tuzlanski tim potpisao jednogodišnji ugovor, a kako