KATALONCI SE JOŠ 2014. OGRADILI OD DODIKA: MI I RS NEMAMO NIŠTA ZAJEDNIČKO

KATALONCI SE JOŠ 2014. OGRADILI OD DODIKA: MI I RS NEMAMO NIŠTA ZAJEDNIČKO

Katalonska narodna skupština, odnosno građanski pokret koji promovira nezavisnost Katalonije, ogradila se od stava predsjednika RS-a Milorada Dodika koji manji bh. entitet poredi sa Katalonijom, objavio je portal Klix.ba još 2014. godine.

“Pročitali smo razmišljanja Milorada Dodika iz dnevnih novina Avaz 8. novembra, u kojim govori kako su Škotska i Katalonija primjeri kako raditi na procesu nezavisnosti, koje, prema Dodiku, Republika Srpska treba da prati.

Katalonska narodna skupština, kao glavni građanski pokret koji promovira nezavisnost Katalonije, i nezavisna od bilo koje političke partije, koja objedinjava osobe različitih mišljenja, želi da se ogradi od spomenutog stava.

Katalonija želi da gradi nezavisnu državu za sve njene građane, gdje će živjeti svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnost, u stalnom dijalogu različitih političkih opcija. Naš projekt je baziran na toleranciji i poštivanju prava manjina i evropskoj integraciji”, naveli su tada iz Skupštine.

Dodali su kako zbog navedenih razloga smatraju da Katalonija nije primjer, niti će ikada biti, za političke projekte Dodika i njegove partije, koji rade dijametralno suprotno idejama i vrijednostima naše zemlje.

Previous Uhapšen osumnjičeni za ratne zločine u Foči
Next Bosanska kompanija 'LED Vision' - Prave svijetleće saobraćajne znakove

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Holandski premijer se izvinio srebreničkim mirovnjacima

Holandska vlada se u subotu službeno izvinila vojnicima koji su poslani kao mirovne snage UN-a da brane bosansku enklavu Srebrenicu s nedovoljnom vatrenom moći i ljudstvom za održavanje mira. Vojnike

NAŠI DANI

Udruženje učitelja KS: Nećemo dozvoliti da naša djeca uče na način koleginice Pelidija

Cijenjene koleginice i kolege!Tragom informacija koja je dostupna u svim medijima, a koja se odnosi na postojanje indicija o neprofesionalnom ponašanju koleginice Pelidija Dijane, ovim putem obavještavamo članove Udruženje učitelja

NAŠI DANI

Amel Tuka posjetio Potočare i Srebrenicu

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar i osvajač srebrene medalje na posljednjem Svjetskom prvenstvu u atletici danas je posjetio Srebrenicu i Memorijalni centar Potočari. On je prvo posjetio Memorijalni centar u