Katarska privredna komora razmatra jačanje komercijalne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom

Katarska privredna komora razmatra jačanje komercijalne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom

Komora Katara ugostila je trgovinsku delegaciju Republike Bosne i Hercegovine, koju je predvodio predsjednik Udruženja privrednika (Pozitiv) Nahid Hasanbegović, objavila je u subotu katarska novinska agencija QNA. 

Dr. Mohamed Jawhar Al Mohamed, član odbora katarske komore, predsjedavao je katarskom stranom tokom sastanka.

Nekoliko članova odbora, uključujući Shaheen Al Mohannadija, Abdullu Al Emadija i Ibtihaja Al Ahmadanija, također je prisustvovalo sastanku.

Obostrano su razgovarali o unapređenju ekonomske i komercijalne saradnje između dvije zemlje, sa fokusom na privlačenje katarskih investicija u Bosnu. Osim toga, istražili su mogućnosti za promoviranje različitih mogućnosti ulaganja u Bosnu katarskoj poslovnoj zajednici.

U svom obraćanju, dr. Mohamed Jawhar Al Mohamed je pohvalio snažne odnose između obje zemlje u različitim oblastima. Istakao je veliki interes katarskih investitora i privrednika za istraživanje mogućnosti u Bosni i Hercegovini.

Al Mohamed je dalje spomenuo da će Komora Katara biti domaćin sastanaka Islamske komore sljedeće sedmice. Istakao je važnost učešća bosanskohercegovačke komore na ovim sastancima i svim aktivnostima Islamske komore.

Nahid Hasanbegović je sa svoje strane istakao da Pozitiv čine 24 vodeće bosanskohercegovačke kompanije specijalizovane za različite sektore. Naglasio je da je svrha njihove posjete dublji uvid u tržište Katara i upućivanje poziva za katarska ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Begović je pohvalio dostignuća Katara u različitim oblastima i istakao odlične odnose između Bosne i Katara. Također je priznao značajnu podršku Katara njegovoj zemlji i drugim nacijama širom svijeta.

Hasanbegović je pozvao na organiziranje posjete katarske delegacije Bosni kako bi se istražile dostupne mogućnosti, sarađivale sa bosanskim kolegama i identificirali novi putevi za saradnju i partnerstvo.

Zauzvrat, predsjedavajuća Katarskog Foruma poslovnih žena Ibtihaj Al Ahmadani je istakla važnost jačanja saradnje i komunikacije između katarskih i bosanskih privrednika.
Sa svoje strane, Abdualla Al Emadi je kazao da su katarski investitori željni ulagati u BiH, smatrajući je kapijom u EU. Istaknuo je spremnost za saradnju sa bosanskohercegovačkom stranom u oblasti proizvodnje namještaja.

Dok je Shaheen Al Mohannadi istakao jedinstvene i pozitivne odnose između Katara i Bosne, ističući da je Bosna atraktivna destinacija za turizam.

Previous Promjenama kantonalnih zakonodavstava uzvratiti vlastima RS-a koje progone čak i imame zbog hutbi
Next Emir Medanhodžić: Svijest o državi je kroz kulturnu baštinu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Otvoren treći Sarajevo Halal Fair: Halal tržište je najbrže rastuće tržište u svijetu

(MINA) – Treći međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) počeo je danas u Sarajevu, u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Agencije za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u

Ekonomija/Biznis

CBBiH: Depoziti stanovništva iznose 13,35 milijardi BAM

Međunarodni dan štednje, 31. oktobar, ove godine u cijelom svijetu ima novo značenje. U vrijeme kada se potiče na potrošnju kao važan generator oporavka ekonomije, a kupovna moć stanovništva opada,

Ekonomija/Biznis

San o tri nove žičare u Sarajevu možda postane java

  Kada smo nedavno razgovarali s arhitekticom Tatjanom Neidhart o tome kako je bilo živjeti i raditi u sjeni njenog oca Juraja Neidharta, jednog od najpoznatijih arhitekata Jugoslavije i Evrope,