Kenan Crnkić nominovan za prestižnu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer

Kenan Crnkić nominovan za prestižnu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer

Autor bestselera iz Bosne i Hercegovine nominiran je za Međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer, izvještava Associated Press.

Poznati pisac dr. Kenan Crnkić , hvaljen po knjizi „Pazi kojeg vuka hraniš“ , nominovan je za cijenjenu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer . Ova globalno priznata nagrada, koja se tradicionalno dodeljuje nezavisnim i slobodoumnim autorima širom svijeta, predstavlja značajno priznanje književnom umijeću dr Crnkića.

Osnovana u čast uspomene na istaknutog američkog autora i filozofa, dobitnika Predsjedničke medalje slobode, Knjižna nagrada Eric Hoffer zauzima istaknuto mjesto u globalnom književnom pejzažu.

Ovo priznanje posebno se dodjeljuje inspirativnim autorima čiji radovi doprinose širem i dubljem društvenom bogaćenju, kako ističe Google.

Posljednjih godina, dr. Crnkić je stekao široko međunarodno priznanje, ne samo kroz bestselere poput ‘7 tajni uspjeha’, ‘Pazi kojeg vuka hraniš’ i ‘Nadživi život’, već i kroz direktan angažman sa desetinama hiljada pojedinaca putem transformativnih programa širom regiona.

Transformativne poruke dr. Crnkića, koje se smatraju ‘promjenom života’, odjekuju milionima kroz medijske sadržaje i popularne društvene mreže. Sa preko 300.000 prodatih primjeraka svojih knjiga, on je najprodavaniji autor svoje vrste u ovom dijelu Evrope. Djela su mu prevedena i objavljena na nekoliko stranih jezika, pa čak i na Brajevom pismu.

Nominacija za nagradu Eric Hoffer dodaje niz značajnih međunarodnih priznanja, naglašavajući uticaj doprinosa dr. Crnkića.

Konačni pobjednik će biti objavljen naknadno.

Previous Sandžak: Novi Pazar dobio uličnu biblioteku
Next Bošnjaci Karamursela čine 40% stanovnika ovog grada u Turskoj

You might also like

SEHARA

Isidora Sekulić o bosanskom jeziku: ‘Jezik Bosne, to je jedna kolektivna umjetnost čiste genijalnosti’

Isidora Sekulić, istaknuta srbijanska intelektualka i književnica svojevremeno je pisala i o bosanskom jeziku. Tako je 1936. godine u tekstu naslovljenom ‘O jeziku Bosne na osnovi starih i mladih tekstova‘

HISTORIJA

Muke po književnici Muberi Mujagić

Nakon što je zatražila da se iz škola izbaci Njegošev Gorski vijenac zbog stihova tipa „nekrstu se gore usmrđeše…odža riče na ravnom Cetinju…kako smrde ove poturice“, uslijedio je njen ideološki

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Doktori nauka UNSA: Ova generacija treba da bude motor i pokretač društva – naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina

Univerzitet u Sarajevu promovirao je 42 doktora nauka. Svi koji su stekli najviše akademsko zvanje –  doktor nauka, zaposleni su u Bosni i Hercegovini i ovdje vide svoju perspektivu. Upravo