KFC za svoje prve restorane u našoj zemlji  odabrao Ovako piletinu

KFC za svoje prve restorane u našoj zemlji odabrao Ovako piletinu

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge KFC koji uskoro otvara svoje prve restorane u Bosni i Hercegovini je za glavni sastojak svojih jela odabrao dobro poznatu piletinu Ovako.

U skladu sa visokim i zahtjevnim standardima franšize koje se odnose na kvalitet proizvoda, zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja, zatim HACCP standardom, a pogotovo u segmentu sigunosti hrane jer se radi sa svježom piletinom, brend Ovako je nakon implementacije dodatnih franšiznih procesa zajedno sa timovima iz KFC-a i kompanije Tastra (nosioca licence za BiH) odobren kao domaći proizvođač koji je zadovoljio sve uslove i visoke kriterije koje je postavljen od YUM korporacije, koja je vlasnik KFC brenda.

– Nakon prvih informacija o dolasku brenda KFC na tržište Bosne i Hercegovine bili smo opredjeljeni da upravo mi kao najveći proizvođač piletine u Bosni i Hercegovini budemo odobreni dobavljač i to se i ostvarilo. Posebno nam je zadovoljstvo i čast biti partner KFC-a. Od samog osnivanja do danas polagali smo veliku pažnju kvalitetu naših proizvoda. Jedina smo kompanija u Bosni i Hercegovini koja je prošla rigorozne i striktne zahtjeve jednog od najvećih svjetskih lanaca brze hrane čiji je kompletan koncept baziran na pilećem mesu. Kao kompanija smo opredjeljeni da gradimo pouzdana partnerstva koja će rezultirati dodatnim vrijednostima i koja će omogućiti da našim kupcima uvijek ponudimo više, izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe.

KFC je specijaliziran za svježe prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće jer se piletina prži u ulju od mješavine ulja suncokreta i uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za prženje hrane.
Svježe pileće meso koje će KFC u BiH koristiti od strane Mesne industrije Ovako posjeduje Halal certifikat koji između ostalog dodatno standardizuje način dobijanja, obrade i pripreme proizvoda. Pored ovog certifikata, Akova Grupa posjeduje i HACCAP, ISO 9001, ISO 14 001.

– Ključni faktori kod izbora partnera su nam bili: kvalitet, zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja. Sve smo to pronašli u Mesnoj industriji Ovako kao našem jedinom odobrenom dobavljaču svježeg pilećeg mesa u Bosni i Hercegovini. Radujem se ovoj izuzetnoj saradnji i veliko mi je zadovoljstvo što će najveća mesna industrija u BiH stajati uz ovaj svjetski poznati brend, izjavio je Mehmed Pozderac, direktor kompanije TASTRA koja je ekskluzivni nosilac KFC franšize za Bosnu i Hercegovinu.

Previous Padaju cijene goriva (i hrane): Benzin ispod 3 KM
Next Završetak kompleksa džamije Esme sultanije u periodu 2022/2023.

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanski cestograditelj u Rumuniji dobio posao vrijedan 360 miliona eura!

Konzorcij, u kojem je i bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt, u Rumuniji će graditi autocestu Lugoj – Deva. Vrijednost radova na dionici, koju će graditi Euro-Asfalt, iznosi 360 miliona eura. Kako su

Ekonomija/Biznis

Bosanska Gradiška: Napustio grad da bi se bavio plasteničkom proizvodnjom

  Plastenička proizvodnja je u stalnom porastu, a stručnjaci imaju valjane razloge za to – prinos u plastenicima je nekoliko puta veći u odnosu na proizvodnju na otvorenom, a samim

Ekonomija/Biznis

Bingo investirao u Semberku: Fabrika spremna za rad punim kapacitetom

Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“  vraćen je u funkciju nakon više od 3 godine. U četvrtak 1.12.2016. u posjeti  Fabrici  bio je gradonačelnik Bijeljine  gdin