Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Jučerašnja kiša uveliko je olakšala posao vatrogascima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i u srijedu ujutro većina požara je ugašena ili stavljena pod nadzor.

Po riječima pomoćnika načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu općine Jablanica Omera Nezirića, sinoćnja obilna kiša ugasila je požare na području te općine i situacija je ovoga jutra stabilna.

Trenutno nema otvorenog plamena, a tokom noći obavljeno je izviđanje dronom i na više mjesta su uočene požarne tačke koje se ne mogu uočiti za vrijeme dnevnog svjetla.

Trenutno pada slabija kiša i nadamo se da neće doći do ponovnog rasplamsavanja vatre. Mi pratimo situaciju na terenu, imamo ekipu u pripravnosti koja je spremna intervenisati ako bude potrebe – dodao je Nezirić.

Slična situacija je i na području Mostara. Iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a navode kako na požarištima u Bogodolu i Kvanju nema otvorenog plamena. Na nekoliko mjesta gore panjevi, a situaciju kontrolišu pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Mostar.

Na području Stoca požar je i dalje aktivan na području Stupišta i Derana, kao i na lokalitetu Kvanja u dijelu stolačke općine. Gori trava, visoko nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje s kopna.

U općinama Neum, Stolac, Konjic, Prozor – Rama i Čapljina vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali nekoliko manjih intervencija, a u srijedu ujutro nema aktivnih požara.

Izvor: Agencije

Previous Bihać: Uspješno završena ljetna škola bosanskog jezika (Video)
Next Zaljevski prijevoznici produžili sezonu letova za Bosnu!

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sa obilježavanja 23. godišnjice masakra u Ahmićima poručeno: Nismo i nikada nećemo zaboraviti naše šehide

U Ahmićima kod Viteza danas je obilježena 23. godišnjica od masakra koji su izveli pripadnici HVO-a i još jednom, kao i prethodnih godina, poručeno je da se ovaj zločin nije

NAŠI DANI

Obilježavanje Dana bijelih traka: Poseban fokus na 102 ubijene djece

Okupljanjem pred mirnu šetnju, s bijelim trakama oko ruku, na lokaciji na kojoj bi trebao biti izgrađen spomenik ubijenoj djeci, u Prijedoru je počelo obilježavanje Dana bijelih traka. Učesnici će

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica masakra u Ahmićima: Ponovljen apel da se otkriju lokacije tijela

Na simboličan način i u krugu manjeg broja predstavnika političkog i vjerskog života u Bosni i Hercegovini, u Ahmićima kod Viteza, danas je obilježena 28. godišnjica masakra nad bošnjačkim civilima