Klasovi prepoznatljivi slatkiši: Prodaja rolata veća za 67 posto

Klasovi prepoznatljivi slatkiši: Prodaja rolata veća za 67 posto

Najprodavaniji bosanskohercegovački proizvod u kategoriji industrijskih kolača prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Milk rol 350 g, odnedavno se na tržište plasira u novoj redizajniranoj ambalaži. Atraktivan dizajn uz već prepoznatljivi standardni kvalitet ovom rolatu, ali i cjelokupnom brendu Sarko dao je novu vrijednost.

– Sarko je jedan od naših najboljih brandova. Sarko – slatko slogan je koji već 43 godine povezuje generacije naših potrošača. Nakon što smo početkom ove godine na tržište uspješno plasirali prve domaće tortice, i to u pet različitih okusa, te dobili brojne pohvale za kvalitet i dizajn, odlučili smo u istom stilu redizajnirati i ostale proizvode iz ove kategorije. Prvi u nizu bio je, naravno, Milk rol kao najprodavaniji rolat, a reakcije naših kupaca i potrošača su izvrsne – kazala je brand managerica za program konditorskih proizvoda u kompaniji Klas d.d. Sarajevo Merjema Katkić Lojo.

Prodaja Klasovih rolata kontinuirano raste, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima. U periodu od januara do kraja novembra ove godine iz Klasa je na tržište plasirano 67% više Sarko rolata u odnosu na isti period prošle godine.

– Povećana potražnja za ovom grupom proizvoda pozitivno nas je iznenadila, ali i obavezala da našim vjernim potrošačim konstantno nudimo nešto novo. Početkom godine smo najavili veliki ciklus inovacija i na tome uistinu i radimo, a sve sa ciljem jačanja naših brendova i udjela u tržištu – riječi su Adnana Hodžića, izvršnog direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Konditorska industrija u kompaniji Klas d.d. Sarajevo egzistira od 1972. godine, kada je instalirana linija upravo za proizvodnju industrijskih kolača, odnosno rolata, u pogonu nazvanom Sarko. Pogon je otvorio tadašnji predsjednik Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, Džemal Bijedić. Prateći europske trendove u konditorskoj industriji, Klas je konstantno razvijao nove proizvode, te nabavljao novu i kvalitetniju proizvodnu opremu i mašine.

Izvor: NAP

Previous Srpska rusofilija: Da li je Putin visok dva metra?
Next Firma Index iz Gračanice primjer velikog uspjeha

You might also like

Ekonomija/Biznis

Brčko: Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade i Studen & CO Holding GmbH

Memorandum o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Studen & CO Holding GmbH potpisan je danas u Gradskoj vijećnici Brčko. Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta nakon potpisivanja,

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina: Povećanje proizvodnje smokava, maslina, limuna i mandarina

  Od južnog voća Bosna i Hercegovina najviše uzgaja smokve, a prinos je prošle godine povećan u svim kategorijama. Takođe, rast je zabilježen i u proizvodnji maslina. U našoj zemlji

Ekonomija/Biznis

MHE – u jednom entitetu zabranjene, u drugom se grade na skoro svakom riječnom toku

U pogon je puštena mHE Krupac 2 x 700 kW na rijeci Željeznici u Istočnom Sarajevu. Investitor je SAS d.o.o. Priboj općina Ugljevik. Kompletna isporuka elektromašinske, hidromehaničke i elektroenergetske opreme