Ključeve stanova dobilo 18 porodica iz kolektivnog centra u Sapni

Ključeve stanova dobilo 18 porodica iz kolektivnog centra u Sapni

U opštini Sapna danas su uručeni ključevi 18 novoizgrađenih stambenih jedinica, a preseljenjem ovih 18 porodica u novi objekat trajno se zatvara kolektivni centar u ovoj općini.

Useljavanjem u nove stambene jedinice stambeno-poslovnog objekta u općini Sapna, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 18 porodica. Objekat je izgrađen u okviru realizacije projekta CEB II- ‘Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja'”, saopšteno je iz Ministarsrva raseljenih osoba i izbjeglica entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

May be an image of 3 osobe, people standing i rekreacija na otvorenom

Svečanosti uručenja ključeva budućim korisnicima prisustvovali su ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović.

“Dobrom saradnjom i ažurnošću općine Sapna u pribavljanju potrebnih dozvola i drugih obaveza unaprijedilo je značajno realizaciju ovog projekta u Sapni. Posebno nas čini sretnim što smo simbolično prvog dana ramazana uselili korisnike i sada smo sigurni da imaju adekvatan smještaj izgrađen po evropskim standardima”, izjavio je Edin Ramić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementator je projekta “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” u cijeloj Federaciji Bosne i Hercegovine.

May be an image of 1 osoba i standing

“Na području Federacije BiH u toku je izvođenje radova na izgradnji stambenih objekta za jedanaest podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara, Grada Goražda, Grada Zenice, općinama Velika Kladuša, Čelić, Tešanj, Donji Vakuf, Jablanica, Konjic i Pale Prača s ukupno 258 stambenih jedinica.

U šest općina i gradova na području Federacije Bosne i Hercegovine do sada je izgrađena 271 stambena jedinica i rekonstruisano 26 stambenih jedinica. Do kraja ove godine planiran je početak izgradnje novih i sanacija postojećih objekata za još šesnaest podprojekata”, rekao je Ramić.

Previous Sarajevo: Top sa Žute tabije tradicionalno najavio početak ramazana
Next Uskoro direktni letovi iz Chicaga za Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Na Bjelašnici skijanje i druženje na čistom zraku

U Kantonu Sarajevo, u Federaciji BiH, zbog pogoršane epidemiološke situacije za vikend je na snazi zabrana rada većini poslovnih subjekata, ali je situacija značajno drugačija na obližnjoj planini Bjelašnici. Ulice

NAŠI DANI

Kod Dodikovog savjetnika policija pronašla kokain i ekstazi

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Marko Šukalo sinoć je lišen slobode zbog posjedovanja teških droga, koakina i ekstazija. Kako je potvrđeno BN-u u policijskim izvorima, Šukalo je bio

NAŠI DANI

Haške presude i optužnice dokazuju: Nenad Stevandić bio dio udruženog zločinačkog poduhvata u Krajini

Državni zastupnik Nenad Stevandić učestvovao je u udruženom zločinačkom poduhvatu na podučju Krajine, piše u drugoj izmijenjenoj optužnici koju je Haški tribunal podigao protiv sad već osuđenog ratnog zločinca Stojana