Koalicija za Mostar: Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj

Koalicija za Mostar: Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj

Koordinator Koalicije za Mostar Šerif Špago izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je prema prikupljenim podacima od njihovih posmatrača, izlasnost na izborima oko 52 posto, javlja AA.

“Današnji izborni dan je protekao u relativno finoj atmosferi bez nekih težih narušavanja izbornog procesa uz pojedinačne slučajeve. Mi u Koaliciji smo zadovoljni da su u najvećoj mjeri ispoštovane sve procedure koje su predviđene pri glasanju na biračkim mjestima, a posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji da su građani iskoristili svoje pravo”, rekao je Špago.

Prema prikupljenim podacima njihovih posmatrača, kako je kazao, izlasnost na izborima je oko 52 posto.

“Ovo nije konačan broj imajući u vidu da u taj procenat ne ulaze glasovi ljudi koji su glasali putem mobilnih i COVID timova”, istakao je Špago.

Očekuje da će izlaznost biti veća nego na posljednjim održanim izborima.

“Koalicija za Mostar očekuje i da na nivou ove izlaznosti bude pobjednička koalicija u Gradu Mostaru. Mi smo očekivali da će izlaznost biti i nešto veća ali nismo nezadovoljni. Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj vezano za potreban broj glasova za naše daljnje aktivnosti u Gradskom vijeću i posebno prema izboru gradonačelnika Grada Mostara”, pojasnio je Špago.

Pojasnio je da je Koalicija očekivala da zajedno sa drugima koji hoće podržati izbor gradonačelnika računa na 18 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću.

“Mi smo za saradnju sa BH blokom i drugim strankama koje žele izgrađivat Mostar kao jedinstven grad koji je dovoljno širok za sve građane Grada Mostara”, dodao je Špago.

-Iz CIK-a su večeras saopćili da je odziv birača na redovnim biračkim mjestima 55,00 %, odnosno glasalo je 52.865 birača.

Prve preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će objaviti večeras u ponoć na press konferenciji, nakon čega će biti dostupni javnosti i na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba .

Previous Ćatić nakon uspješnog povratka: Želim svima da se zahvalim na podršci
Next Probosanske stranke u Mostaru imaju potrebnih 18 vijećnika za izbor gradonačelnika

You might also like

NAŠI DANI

‘Gradit ćemo Blok 7, moramo imati energetsku stabilnost’

  Bakir Izetbegović (SDA) istakao je danas nakon sastanka predstavnika 19 parlamentarnih stranaka i komesara za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, kako EU uslovljava našu zemlju

NAŠI DANI

Porodica, prijatelji i bivši suigrači oprostili se od Sabita Hadžića

  Komemoracija bivšem selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnjem igraču sarajevske Bosne, Sabitu Hadžiću, održana je danas u Sarajevu.  Komemoraciji su prisustvovali članovi Hadžićeve porodice, prijatelji, bivši suigrači,

NAŠI DANI

Premijer Novalić podržao Izetbegovića stihovima slavnog bosanskog pjesnika

Premijer FBiH Fadil Novalić dao je podršku stranačkom šefu Bakiru Izetbegoviću, već izvjesnom kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Premijer je citirao velikog bosanskog pjesnika Mehmedaliju Maka Dizdara