Kompanija ‘HMT Galvanika’ pokreće novi pogon u Goraždu

Kompanija ‘HMT Galvanika’ pokreće novi pogon u Goraždu

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov sastao se ovih dana sa predstavnicima kompanije „HMT Galvanika“ d.o.o. Goražde.

Sa vlasnicima ove kompanije čija djelatnost je galvanizacija metalnih proizvoda, Hasanom Tafrom i Muhamedom Hadžiavdićem koji je nadavno postao vlasnik ove kompanije sa udjelom od 30 posto kapitala,  razgovarano je o pokretanju novog pogona proizvodnje u Goraždu, na lokalitetu goraždanskog naselja Zupčići.

„Radi se o jednoj inostrano-domaćoj investiciji odnosno postrojenju kapaciteta čija investicija bi iznosila oko pet miliona KM. Domaći investitor i ja kao strani investitor smo odlučili da postavimo jedno postrojenje za površinsku zaštitu metalnih proizvoda odnosno galvanizaciju po najsavremenijim standardima. Patent je rađen u Njemačkoj i trebao bi da zaživi ovdje u ovoj kompaniji koja je registrovana već od januara mjeseca  ove godine na ovim prostorima. U procesu smo pribavljanja  dozvola, a radit ćemo sigurno po najzahtjevnijim standardima Evropske unije“- kazao je Hadžiavdić. 

U početku bi, prema  njegovim riječima ova kompanija zapošljavala od 10 do 15 radnika, a otvaranjem tržišta, sigurno bi došlo do veće potražnje za radnom snagom.

Za pokretanje ovog vida proizvodnje neophodne su i određene dozvole koje su uglavnom u nadležnosti Federacije BiH, a kako je ovom prilikom kazao premijer Ćulov , Vlada BPK Goražde će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku kako bi se te dozvole izdale na vrijeme,  s ciljem obezbijeđenja uslova za privredni razvoj i nova investiranja u naš kanton – poručeno je.

Previous U Travniku počinje velika ekološka akcija „Sedmica društvene odgovornosti“ – Učešće najavili brojni građani
Next Karate: Bostandžić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najuspješnije tri godine u novijoj historiji Hadžića

  Iskorak ka ekonomskom, privrednom i svakom drugom napretku građani općine Hadžići su napravili 2004. godine kada su za načelnika izabrali Hamdu Ejubovića. Od te godine pa do danas uspjesi ove lokalne

MADE IN BOSNIA-387

Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

  Proizvodni asortimani jedne od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija za proizvodnju sredstava za održavanje higijene, ali i sredstava za ličnu higijenu, iz dana u dan postaju bogatiji. Praćenjem trendova kompanija EZ

Ekonomija/Biznis

Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva (VIDEO)

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo, koji je u utorak otvoren u Gračanici, na 12 hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se više od 335 domaćih i inostranih