Kompanija iz Tešnja: Radi za najpoznatije svjetske brendove; zapošljava 300 radnika

Kompanija iz Tešnja: Radi za najpoznatije svjetske brendove; zapošljava 300 radnika

 

Kompanija „Napredak“ d.d. iz Tešnja potvrđuje da ništa nije nedostižno ako postoje rad, volja i disciplina. Svoj put prema uspjehu počeli su od zanatske radionice, koja je prerasla u fabriku koja zapošljava 300 ljudi. Svoje odjevne predmete izvoze na tržišta Njemačke, Austrije, Italije i Engleske.

Amir Šišić, direktor kompanije, za „Avaz“ je otkrio koliko distribuiraju predmeta mjesečno, s kojim brendovima sarađuju, te koji su planovi za naredni period.

– „Napredak“ je osnovan 1956. godine, udruživanjem dvije zanatske radionice, a danas fabrika opstaje na sve zahtjevnijem tržištu modne industrije, prije svega zahvaljujući radnicima koji posjeduju neprocjenjivo znanje i iskustvo u izradi odjevnih predmeta – pojašnjava Šišić.

Proizvodni prostor u Tešnju je na 6.500 kvadrata s bogatim proizvodnim programom muške i ženske modne konfekcije, proizvode mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime…

– Mjesečno proizvedemo 7.000 visokokvalitetnih odjevnih predmeta, pretežno kaputa i mantila, za koje s ponosom možemo reći da ih odijevaju i članovi kraljevske porodice. Brend za koji radimo, upravo zbog ove činjenice, i zovu „kraljevski“ – ističe Šišić.

Potvrda uspjeha i kvaliteta su kupci, s kojima je ostvarena dugogodišnja saradnja, kao i poznate modne kuće „Pierre Cardin“, „Carl Gross“, „Jupiter“, „S’ Oliver“, „Schneiders“, „Baldesarini“, „Burberry“.

– Za jedan njemački brend radimo već 40 godina i na to smo posebno ponosni. Najviše sarađujemo s Njemačkom i Engleskom. Ključni momenat je uspostavljanje prvog kontakta s ozbiljnim stranim kupcem. Vremenom dobivate upite i od drugih potencijalnih kupaca koji iskazuju interes da s vama uspostave saradnju – tvrdi Šišić.

U narednom periodu planiraju nastaviti s automatizacijom proizvodnih procesa, unapređenjem kvaliteta rada, kontinuiteta zapošljavanja i obuke mladih, kao i razvoju vlastite domaće kolekcije.

Direktor ove, već svjetski poznate fabrike ističe da je dobra osnova za uspjeh odgovoran pristup kupcu, koji će u vama vidjeti proizvođača koji može odgovoriti najvećim izazovima.

Previous Sredstva koje je primala za poginule sinove, čuvala za izgradnju hajr-česme
Next Saradnja Energoinvestovog 'Blum Laba' i Grada Sarajevo u području pametnih tehnologija

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanske firme brzo se vratile na kosovsko tržište

Da su preduzeća iz Bosne i Hercegovine ponovo našla put do kupaca u Kosovu, govore i podaci Vanjskotrgovinske komore BiH, gdje je za deset mjeseci ove godine izvezeno više robe,

ŽIVOT

Meliha se iz Švedske vratila u rodni grad te uz podršku lokalne zajednice pokrenula biznis

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih grant sredstava za pokretanje biznisa kroz Start Up projekte koji se realizuju za građane Grada Živinice. Živiničanka Meliha Taletović

MADE IN BOSNIA-387

MS&WOOD Fojnica: Ima 355 uposlenih, nadaju da će moći zaposliti hiljadu ljudi u naredne dvije godine

Firma MS&WOOD iz Fojnice izazvala je veliku pažnju bh. i regionalne javnosti, nakon odluke da stipendira učenike drvoprerađivačke škole te garancijom da će oni nakon školovanja biti zaposleni u toj