Kompanija Symphony otvara tehnološki park: Prije pet godina imali manje od 40 uposlenih, danas više od 600

Kompanija Symphony otvara tehnološki park: Prije pet godina imali manje od 40 uposlenih, danas više od 600

Kao kruna uspješnog poslovanja u prethodnih petnaest godina, kompanija Symphony će u subotu zvanično otvoriti i Greenpark tehnološki centar na Trebeviću, prvi ove vrste u Bosni i Hercegovini koji prati najsavremenije svjetske standarde.

Greenpark tehnološki centar na Trebeviću sa 3500 kvadratnih metara sadrži preko dvadeset konferencijskih sala, rekreativni i sportski bazen, teretane, kino sale, tursko kupatilo, gaming room, šest terasa sa prekrasnim pogledom na grad, kao i šumske staze za šetnju i opuštanje.

Kreiranje ugodne radne atmosfere, briga o svojim uposlenicima, timski rad i konstantno motiviranje na rast i razvoj, narativ je kojim Symphony želi da kreira što kvalitetnije i razvijenije IT tržište u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući najboljim kadrovima koji spajaju ljudsko znanje i vrhunsku tehnologiju i prolaze kroz detaljan proces selekcije, Symphony je izgradio tim koji uspješno sarađuje sa vodećim kompanijama iz oblasti bankarstva, zdravstvene zaštite, trgovine, transporta i energetskog sektora na razvoju i realizaciji tehnoloških rješenja.

„Symphony mi je omogućio da ostvarim sve svoje ambicije. Kao inženjer, imao sam priliku da prođem sve faze, i da postanem projektni menadžer, što mi je bio i konačni cilj. Imamo jedan humanistički pristup gdje je dozvoljeno da eksperimentirate i da se razvijate u smjeru u kojem želite“, naglašava Nedim Karakaš, softver inženjer.

Da ne bi bili samo spoj sjajnih pojedinaca, jedna od vrijednosti vodilja jeste da je tim uvijek ispred pojedinca, što je, između ostalog učinilo Symphony najpoželjnijim poslodavcem u IT industriji ali i kredibilnim partnerom. Zbog principa da traže dugoročna rješenja kako u radu s klijentima, ali i sa uposlenicima, desetine IT stručnjaka i stručnjakinja godinama su svjedoci uspjeha kompanije.

„Počeo sam raditi u Symphonyju prije pet godina, kada je bilo nešto manje od 40 uposlenih. Danas taj broj premašuje 600 kolega i kolegica i zadovoljstvo mi je što imam priliku da svakog dana posmatram rast i razvoj ove kompanije“, istakao je Amer Gašević, projektni menadžer u kompaniji Symphony.

„Najveća prednost koju vidim je mogućnost saradnje i upoznavanja sa kolegama iz preko 20 zemalja, kroz putovanje i posjetu našim tehnološkim centrima širom svijeta. Unutar naše zajednice sam stekla prijatelje za cijeli život, što je za mene najveća nagrada“, navodi Dalila Zeljković, voditeljica odjela za komunikacije u kompaniji Symphony. Kako ističe, i njoj i svim uposlenima, Symphony je pružio priliku za izuzetan profesionalni ali i lični razvoj.

Previous Mreža za izgradnju mira: Javno slavlje rođendana Orbana i Mitrovića na Dan bijelih traka u Prijedoru je sramotno, nedopustivo i za svaku osudu
Next Novi sarajevski trolejbusi pušteni u promet, do 6. juna besplatna vožnja

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Srebreničke maline na tržištu Kanade

Senad Jusić i Radenko Simić iz Donjih Potočara već šest godina bave se malinarstvom, a kažu da je ovogodišnja berba prošla veoma dobro i da su zadovoljni urodom i otkupnom

Ekonomija/Biznis

Edmond Chu: Sarajevo može postati evropski Seul. Centar tehnologije i inovacija

  Ekskluzivni gosti Centralnog dnevnika Face televizije bili su Edmond Chu, direktor Techeetah tima Formule E i rođeni banjalučanin Samir Cerić koji je u Velikoj Britaniji uspješan poduzetnik, a koji

Ekonomija/Biznis

Tešanjski MADI, najveći proizvođač i prerađivač piletine u regiji

Kada pomislite na ukusnu piletinu, prvo što Vam padne na pamet, sigurno je MADI. O uspjehu ove tešanjske firme za FACE televiziju govorio je Maid Jabandžić, direktor društva ”MADI d.o.o”.