Kompanija TRIGON TEKSTIL zainteresovana za ulaganje u BiH

Kompanija TRIGON TEKSTIL zainteresovana za ulaganje u BiH

Vlasnik kompanije Trigon Tekstil Gokhan Sargan u pratnji suradnika razgovarao je sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordanom Milinićem o mogućnosti ulaganja u tekstilni sektor Bosne i Hercegovine, uvjetima za ulaganje, te raspoloživosti radne snage u navedenoj industriji.

Trigon Tekstil posjeduje fabrike tekstila u Istanbulu, Milanu i Hamburgu. S obzirom da žele širiti proizvodnju, Bosnu i Hercegovinu su uzeli u razmatranje između ostalog i radi činjenice da je vlasnik porijeklom iz BiH. U fazi su istraživanja tržišta u smislu raspoloživosti proizvodnih pogona i lokacija za investiranje, radne snage, koracima za osnivanje firme, troškovima poslovanja, itd.

Plan je zaposliti 100 radnika u roku od šest mjeseci od pokretanja proizvodnje, 300 u roku od godine sa tendencijom rasta do nekoliko hiljada zaposlenih u narednih nekoliko godina.

G. Milinić je upoznao investitora o tome da Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju u industriji tekstila, odjeće i industriji obuće, kao i iskusnu i kvalificiranu radnu snagu, ističući da je ovaj sektor privukao italijanske, njemačke i austrijske investitore koji veoma uspješno posluju u BiH.

Blizina  tržišta zapadne i istočne Europe je jedna od značajnijih prednosti kada je riječ o ulaganjima u tekstilnu industriju, te jeftinija radna snaga u odnosu na ostale zemlje regije.

Previous Analiza Euromonitora: Obećavajuća budućnost za turizam u Bosni i Hercegovini
Next Sanski Most: Cvijeće za sve koji su ugradili živote u temelj slobode

You might also like

Ekonomija/Biznis

Broj zaposlenih u ASA Preventu u protekle dvije godine povećan za 56 posto

Službene pokazatelje o pozitivnim trendovima u zapošljavanju, proizvodnji i izvozu iz Bosne i Hercegovine u ovoj godini potvrđuju i podaci o rastu poslovanja nekih od vodećih domaćih kompanija. Prema informacijama

MADE IN BOSNIA-387

Otkrijte benefite Tuzlanske soli sa smanjenim sadržajem natrija

Hipertenzija je vodeći faktor rizika za razvoj arteroskleroze, bubrežnih i kardiovaskularnih bolesti, uključujući infarkt miokarda, moždani udar i zatajenje srca. Na krvni pritisak utiče mnogo faktora, a jedan od najčešćih

Ekonomija/Biznis

Prirodna kozmetika iz naše zemlje i na tržištu arapskih zemalja (VIDEO)

Prirodni kozmetički preparati koje, uz pomoć svoje porodice, proizvodi Alma Čamdžić iz Kladnja, vlasnica obrta AlmaDerm, osim bosanskohercegovačkog tržišta, svoje mjesto su našli i na tržištu Saudijske Arabije i Ujedinjenih