Kompleks “Muška voda” očekuje prve goste

Kompleks “Muška voda” očekuje prve goste

Glavnina radova privedena je kraju. Hotelsko-turistički-sportksi komleks “Muška voda” kod Kladnja, otvara vrata i očekuje prve goste.

Ponosno je to izjavio Kasim Selimović, dugogodišnji uspješni privredni privrednik, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, vlasnik uspješnih privrednih subjekata “Piemonte” Tuzla i “Erviks” Kalesija. Velikoj porodici uposlenika ove dvije firme, njih skoro 300 stotine, sada će se pridružiti i oni koji će svojim znanjem, entuzijazmom, profesionalizmom, doprinijeti radu, razvoju i uspješnosti kompleksa “Muška voda”.

Sa zadovoljstvom je o rekonstrukciji objekta, investiciji, svim poduzetim radovima i planovima, direktor Selimović razgovarao sa Nedretom Kikanovićem predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, prilikom njegove posjete Muškoj vodi.


“Mi smo presretni što otvaramo vrata, što možemo reći da smo završili sve potrebne radnje, rekonstrukciju priveli kraju, opremili i oplemenili sadržaje, kako bi primili prve goste u našem kompleksu. I tu se ne zaustavljamo. Imamo još ideja koje želimo provesti u djelo, imamo još zacrtanih planova, sadržaja. Planom radova, razvoja i unaprjeđenja sadržaja, radit će se na izgradnji bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Želja nam je da ponudimo što više našim gostima, da se što ugodnije osjećaju i da ovo ponovo bude jedno prepoznatljivo turističko odredište, mjesto kojem će se sa zadovoljstvom vračati gosti i planirati ga u svojim godišnjim odmorima, bilo ljeti bilo zimi. Ovo je jedna poznata, dugogodišnja pozitivna priča i o Muškoj vodi ne treba trošiti riječi. Mnogima je poznat značaj ove lokacije sa zdravstvenog aspekta, a mi ćemo se u našem kompleksu potruditi da prijatnom i ugodnom atmosferom, kvalitetnim sadržajima, smještajem, gastronomskom ponudom, toplinom od prijema do izlaska gostiju, postanemo prepoznatljivi i jedna od najreprezentativnijih turističkih destinacija na području Tuzlanskog kantona”, rekao je Kasim Selimović.

Kladanj2


Posjeta predsjednika Kikanovića i ugodan razgovor sa dugogodišnjim komorskim članom i uglednim privrednikom Kasimom Selimovićem, izrodili su i neke nove ideje. Bilo je riječi o mogućnostima izgradnje dodatnih sadržaja, razmjenjena su iskustva, savjeti i naravno, upućene čestitke na učinjenom i riječi podrške za naredni period. “Investicija u Mušku vodu je pun pogodak, pravi potez i zasigurno je jedna od značajnijih u posljednje vrijeme. Kasim Selimović je dao jednu posebnu notu ovom izuzetno lijepom i zdravom kraju, oplemenio jednu značajnu destinaciju i donio ono što je bilo potrebno, što je nedostajalo. Iskrene čestitke za smjelost pokretanja i realizacije jednog ovako velikog i skupog projekta. Siguran sam da će ovo biti mjesto okupljanja brojnih žitelja Tuzlanskog kantona, da će i brojne članice Komore biti česti gosti i naši sadržaje po svom ukusu. Želim u ime Kantonlane privredne komore Tuzla i u svoje ime, mnogo sreće u daljem radu, unaprjeđenju ponude, sadržaja, a u dogledno vrijeme i proširenju kapaciteta. Siguran sam da će ovo mjesto biti vrlo brzo prepoznato i među vodećim turističkim destinacijama ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine“, izjavio je predsjednik Kikanović uručivši i prigodan poklon direktoru Selimoviću.

Ono što je još preostalo jeste kompletiranje radne snage, kadra koji će biti prepoznatljiv i profesionalnim odnosom privući goste i činit ugodnim njihov boravak u kompleksu “Muška voda”. S tim u vezi, raspisan je i oglas za prijem radnika.

Previous Predstavljen bogat sadržaj manifestacije 'Prvi dani dijaspore Bosne i Hercegovine'
Next Svečano otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom u Sarajevu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kako se biznis u porodičnom vlasništu uspješno nastavlja i u trećoj generaciji

Nikolina Jovanović je izvršni menadžer pekarskog preduzeća Mlini koje se nalazi u Čapljini, Bosna i Hercegovina. Pekara Mlini je poznata po svojim tradicionalnim pecivima koja se prodaju širom zemlje u

Ekonomija/Biznis

TK: Rekordan iznos podrške za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i obrta

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila uslove, kriterije i postupke za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije „Podrška razvoju Kantona”. Ovim programom Vlada je ove godine, za podršku malim i srednjim

TURIZAM

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

  Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) predstavila je španskom tržištu turističku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. održanom od 23. do 27. januara. FITUR